Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud - școala cu acces la succes ...

Dacă străbateți Orașul Academicienilor, cam pe la mijlocul lui, o să dați cu ochii de o clădire impunătoare, mohorâtă, care așteaptă de multă vreme ca cineva să îi schimbe fața. Este Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, școală veche, cu tradiție în învățământul Văii Someșului. N-o să vă povestesc despre cei ce au dat renumele acestei școli ci despre ceea ce se întâmplă dincolo de zidurile reci și neprimitoare (aparent) ale acestei clădiri, mai precis despre absolvenții promoției 2021-2022.

Au fost în număr de 74, toți cuminți, frumoși și afectați de cea mai grea perioadă a ultimilor 100 de ani ai Planetei, Pandemia Covid 19. Și-au desfășurat cea mai mare parte a cursurilor gimnaziului în sistem online, au învățat pe genunchi și în fața unui ecran rece, și-au împărtășit emoțiile prin intermediul unui microfon, dar au învins! Toți sunt câștigători: cu o rată a promovabilității de 87,67% ne situăm, cu un merituos loc 1 județean și 11 național, în ierarhia Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (Aida Crețiu, media 9,92) și locul 13 pe județ, în ordinea mediilor (Tănase Irina, media 9,84).  Meritul este al lor, al celor ce au înțeles că locul în viață se câștigă prin muncă, prin ore de studiu și multe întrebări la care încă mai caută răspuns.

Au fost alături de ei profesorii lor Rafila Ilovan (Limba și literatura română), Roman Cerasela, Solovăstru Vasile și Simion Maria ( Matematică), precum și toți ceilalți profesori care au contribuit la formarea lor. Le vom urmări ascensiunea și ne vom bucura așa cum am facut-o și până acum.

Între zidurile groase ale școlii bat inimi însuflețite de căutarea sensului. E un contrast izbitor între o clădire de patrimoniu ce se năruie și viața care freamătă înăuntrul ei: pui de om ce își iau zborul către Soarele cunoașterii!   

Prof. Emilia Bidică

Director adjunct - Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud

 

 

Comentarii

18/06/24 19:12
Eori

Violența, Bătăile, Bătăușii Și Bătăușele Trebuie Să Dispară Definitiv Din Instituțiile De Învățământ Din România:

https://youtu.be/xGyEHNHz_zo?si=MwMXsWJbeUXRKxmD

Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5