Școală în siguranță! Polițiștii, în mijlocul elevilor!

Comunicat de presă

În săptămâna 14-17 mai a.c., polițiștii de la structurile de Siguranță Școlară desfășoară, la nivel național, activități preventive în cadrul evenimentului "Școală în siguranță", iar fiecărei zi îi revine o temă.

Tema zilei de marți, 14 mai, a fost "prevenirea violenței în mediul școlar", iar activitățile polițiștilor au fost desfășurate în colaborare cu un psiholog din cadrul Direcției de Asistență Socială Bistrița, Compartimentul Violență, cu elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Avram Iancu Bistrița și Școlii Gimnaziale nr.1 Bistrița Bârgăului.

Tema zilei de miercuri, 15 mai, a fost prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor, iar în acest context, polițiștii au organizat o întâlnire cu elevii claselor a X-a de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu" Bistrița. Astfel, tema a fost abordată din perspectiva mai multor instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Agenția Națională Antidrog, Inspectoratului Școlară Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică, precum și al elevilor din cadrul Consiliului Elevilor ai liceului.

Activitățile vor continua și în zilele următoare pe temele: prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying și prevenirea infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5