Şcolile pot primi bani dacă luptă pentru protejarea naturii

Unităţile de învăţământ cu personalitate juridică, precum şi structurile arondate acestora pot deveni ,,militanţi” ai protecţiei mediului. Iar pentru asta primesc şi bani! Ministerul Mediului a lansat un nou program naţional intitulat ,,Programul vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului”.

În baza acestuia, unităţile de învăţământ şi organizaţiile neguvernamentale pot accesa finanţări de la Fondul pentru Mediu, în baza unor proiecte de informare a cetăţenilor sau chiar practice, de ecologizare a mediului.

Administraţia Fondului pentru Mediu va asigura până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar fără a depăşi un milion de lei pentru fiecare proiect.

Au cele mai mari şanse de a primi finanţare nerambursabilă şcolile care realizează şi distribuie materiale informative cu privire la necesitatea protejării naturii (pliante, fluturaşi, bannere, panouri, spoturi radio sau TV, CD-uri etc) ori care demarează acţinui efective de ecologizare a anumitor zone (urmând a le fi decontate cheltuielile de deplasare, de campare, cele pentru achiziţionarea de materiale specifice (saci menajeri, mănuşi de protecţie etc.).

Prima sesiune de depunere a proiectelor în cadrul acestui program urmează a fi stabilită prin ordin al preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, care va fi publicat pe www.afm.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5