Săptămâna viitoare, prima sesiune de depunere a proiectelor pro-natură

Abia ce a fost anunţat oficial de Ministerul Mediului, săptămâna trecută, că programul naţional intitulat "Programul vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului" şi-a stabilit deja primele repere calendaristice şi financiare.

Astfel, prin decizia 425/2010 a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, s-a decis ca prima sesiune de depunere a proiectelor să se desfăşoare între 23 august şi 21 septembrie, suma alocată programului fiind de zece milioane de lei.

În cadrul programului de conştientizare a publicului asupra importanţei protecţiei mediului, unităţile de învăţământ şi organizaţiile neguvernamentale pot accesa finanţări de la Fondul pentru Mediu, în baza unor proiecte de informare a cetăţenilor sau chiar practice, de ecologizare a mediului.

Administraţia Fondului pentru Mediu va asigura până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar fără a depăşi un milion de lei pentru fiecare proiect.

Au cele mai mari şanse de a primi finanţare nerambursabilă şcolile care realizează şi distribuie materiale informative cu privire la necesitatea protejării naturii (pliante, fluturaşi, bannere, panouri, spoturi radio sau TV, CD-uri etc) ori care demarează acţiuni efective de ecologizare a anumitor zone (urmând a le fi decontate cheltuielile de deplasare, de campare, cele pentru achiziţionarea de materiale specifice (saci menajeri, mănuşi de protecţie etc.).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5