Casa Verde. Dosarele se depun din 10 octombrie. Bistriţa-Năsăud are un buget de 850.000 lei

Din 2016, Programul Casa Verde s-a împărțit în două secțiuni, şi anume Casa Verde Clasic și Casa Verde Plus. Casa Verde Plus se referă la programul privind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienței energetice. Casa Verde Clasic se adresează persoanelor fizice și, ca o noutate pentru program, și persoanelor juridice (beneficiari unități administrativ-teritoriale, instituții publice și unități de cult).

„Prin varianta clasică a programului se finanțează panouri solare nepresurizate  sau presurizate, pompe de căldură  (pentru persoane fizice) și sisteme de încălzire ce utilizează energie solară, energie geotermală, gaz de fermentare a deşeurilor, denumit şi gaz de depozit, gaz de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate, biogaz, sau centrale termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice (pentru persoanele juridice amintite)”, menţionează directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, Sever Roman.

Astfel, se acordă o finanţare de până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;  de până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate şi de până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Prin dispoziţia Preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, nr. 483 din 27.09.2016 referitoare la  Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice – 2016, se aprobă organizarea sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare în perioada 10 – 24 octombrie 2016. Judeţului Bistriţa-Năsăud i-a fost alocată pentru această nouă sesiune suma 853.484 lei.

Pentru beneficiari unități administrativ-teritoriale, instituții publice și unități de cult: sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare va fi în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie 2016.

Important de menționat este faptul că la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud  se depun numai cererile de finanțare pentru Programul Casa Verde Clasic - persoane fizice, pentru restul secțiunilor fiind necesară adresarea direct către Administraţia Fondului pentru Mediu, cu sediul în București. Documentele pe care  trebuie să le conţină dosarul de finanţare și alte  informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), sau la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, strada Parcului nr. 20, telefon 0263/224064”, precizează directorul executive al APM BN, Sever Roman. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5