Şcolile în vizorul DSP

O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) B-N a început acţiuni de control în unităţile de învăţământ din judeţ pentru a urmări starea în care acestea se află şi condiţiile în care elevii vor începe cursurile.

Mai exact, echipele de control verifică în fiecare şcoală stadiul lucrărilor de reparaţii, igienizarea, asigurarea mobilierului şcolar şi a celorlalte dotări în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Potrivit situaţiei prezentate de DSP, din cele 432 de unităţi de învăţământ, circa 200 de unităţi au autorizaţie de funcţionare în baza declaraţiilor pe propria răspundere din partea directorilor, majoritatea trebuind să o reînnoiască chiar în această perioadă.

Cea mai dramatică situaţie se întâlneşte la nivelul unor şcoli din mediu rural unde un număr de 33 autorizaţii au fost anulate de inspectorii DSP. Înainte ca anul şcolar să înceapă au fost înregistrate un număr mare de cereri de autorizare, inclusiv de la unităţi şcolare care nu au avut autorizaţie sanitară anterior. În acest sens, mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ sunt în curs de autorizare.

Acţiunile de control vor fi derulate până la data de 10 septembrie, în toate unităţile şcolare, iar acolo unde vor fi date termene de remediere a unor deficienţe, controalele vor fi reluate după această dată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5