DSP BN: 41 de şcoli şi grădiniţe nu au autorizație sanitară de funcționare
La nivelul judeţului nostru, din cele 294 de structuri - grădiniţe, şcoli, liceee, centre de educţie incluzivă, 253 au autorizație sanitară de funcționare, iar alte 41 nu deţin această autorizaţie, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu. În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful DSP BN a precizat că în judeţ funcționează 294 unități de învățământ, din care 280 publice (209 în mediul rural și 71 în mediul urban) și 14 private. Toate cele 14 unități de învățământ private ( 8 grădinițe, 3 școli, 3 postliceale) sunt autorizate.
Din unităţile neautorizate, 8 sunt din mediul urban – 3 Bistrița, 5 Sîngeorz-Băi şi 33 din mediul rural.
Motivele neautorizării ţin de faptul că sunt clădiri în construcție sau în proces de reabilitare, precum la Chiochiş sau la Liceul de Servicii Servicii Bistrița, că funcţionează în clădiri cu altă destinație – case particulare, parter de bloc (14 şcoli şi grădiniţe), că sunt condiții necorespunzătoare – clădiri vechi, deteriorate, fără sursă de apă sau cu sursă de apă nepotabilă, grupuri sanitare necorespunzătoare, încălzire cu sobe de teracotă.
În anul școlar 2022-2023 va intra în reabilitare Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița, care nu se poate autorizata în spațiul propus pentru mutare (Liceul cu Program Sportiv Bistriţa).
Citiţi şi:
- DSP BN: 44 de unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare! Care sunt motivele!
- Dr. Anca Andriţoiu (DSP BN): 103 clădiri, cu destinaţie şcolară, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare
- Trei sferturi din şcolile judeţului au autorizaţie sanitară. Probleme cu autorizaţiile ISU
- Aproximativ 200 de şcoli din judeţ, neautorizate sanitar
- Şcolile din judeţ se autorizează sanitar în ritm de melc!
Adaugă comentariu nou