Dr. Anca Andriţoiu (DSP BN): 103 clădiri, cu destinaţie şcolară, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

În Bistriţa-Năsăud, din cele 328 de clădiri în care se desfăşoară proce educaţional,  103 nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, fiind vorba despre 43 de grădiniţe şi 60 de şcoli şi licee.  În schimb, toate cele 11 unități de învățământ private ( 4 grădinițe, 5 școli, 2 licee) sunt autorizate, a declarat directorul executiv Anca Andriţoiu, de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

         Potrivit acesteia, pentru 11 grădiniţe şi 12 şcoli nu a fost solicitată autorizația, alte 3 grădiniţe şi 10 şcoli au clădiri în construcţie sau în reabilitare. Nu mai puţin de 18 grădiniţe şi 2 şcoli funcţionează în case particulare, la parterul unul bloc sau chiar în clădirea Primăriei. Nu în ultimul rând, la 11 grădiniţe şi 36 de şcoli sunt condiții necorespunzătoare, adică „clădiri vechi, deteriorate, fără sursă de apă sau cu sursă de apă nepotabilă, cu latrine în curte, încălzire cu sobe metalice, curți neîmprejmuite”.

Două dintre condițiile necesare pentru ca o unitate de învățământ să funcționeze sunt: existența autorizației sanitare de funcționare și asigurarea serviciilor medicale pentru preşcolari și elevi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5