Dr. Anca Andriţoiu: Personalul pentru curăţenie este insuficient. 63 de clădiri ale şcolilor nu au autorizaţie

Directorul executiv al DSP Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că 252 clădiri în care funcţionează şcoli din cele 315 de la nivel judeţean sunt autorizate.
„Noi avem în evidenţă 315 clădiri, din care 304 de stat şi 11 particulare. În acest moment, autorizaţie sanitară de funcţionare au 252 de clădiri, iar 63 sunt fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Motivele sunt cele ştiute, clădiri vechi, şcoli cu toalete în curte, şcoli care se încălzesc cu sobe metalice sau şcoli care se află în proces de reabilitare. Când se vor încheia lucrările, ele vor primi autorizare”, a precizat dr. Anca Andriţoiu.
Acesta a ţinut să precizeze că au fost verificate 114 şcoli până acum, inclusiv pe tema stocurilor de dezinfectanţi. „Colegii mei care au făcut verificarea au constat că în aceste şcoli există stocuri de dezinfectanţi pentru aproximativ o lună, dar aproape toate şcolile au început proceduri de licitaţie, încearcă să încheie acord-cadru în care să vină produsele la un anumit interval de timp. O problemă pe care noi am constat-o şi care sper să se rezolve este a personalului auxiliar, care face curăţenie. Până acum, personalul era cu jumătate de normă, sfert de normă, dar nu credem că va fi suficient. Începerea anului şcolar în condiţii de pandemie presupune curăţenie dimineaţa, în pauze, între schimburi, după ce pleacă copiii, va fi o activitate foarte intensă”, a precizat dr. Andriţoiu.
Pentru şcolile care nu sunt racordate la reţeaua de apă soluţia este folosirea unor rezervoare de apă, cu robinet, cu pahare de unică folosinţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5