Scriitorii bistriţeni lansează Antologia Crăciunului, Domnica Dologa colindă, la Radio România

Colind

la Radio România Târgu-Mureș,

într-o ediție specială a emisiunii VITRALII

Cu inegalabila emoție pe care o poartă colindătorul, vestind Nașterea Mântuitorului, Radio România Târgu-Mureș va transmite, în 19 decembrie 2014, în direct, începând cu ora 18.00, o ediție specială a emisiunii VITRALII, Pendul de cer.

Va ajunge în casele ascultătorilor-radio cu calde colinde ale Corala Bisericii cu Hramul Sfinții Petru și Pavel din Reghin, dirijată de maestrul Cornel Pop, dar  și cu colindele aduse din tărâmurile lui Liviu Rebreanu și George Coșbuc de colindătorii din Telciu- Bistrița, însoțiți de renumita interpretă a cântecului popular Domnica Dologa. Prezența colindătorilor din Telciu, la Radio România Târgu-Mureș, va prilejui un moment de pioasă aducere aminte a celei care a fost Valeria Peter Predescu, atât de prezentă în emisiunile RTM.

Vor aduce colindul cuvintelor înveșmântate în lumină cerească importanți scriitori cuprinși înPendul de cer.Scriitori rememorând Crăciunul Copilăriei,antologie de Menuț Maximinian și Valentin Marica,apărută la Editura Cezara, din Târgu-Mureș, în sera de carte Via lucis,care se va lansa în această ediție specială a Vitraliilor, avându-i ca invitați de onoare pe distinșii scriitori Cornel Cotuțiu, Melania Cuc, Aurel Podaru, Olimpiu Nușfelean, Vasile Filip și Menuț Maximinian.

Scriitorul Nicolae Băciuț va prezenta revista Vatra veche,într-un emoționant supliment al lunii decembrie 2014.

Colindul Vitraliilor va vibra în seara zilei de 19 decembrie și dinspre icoanele Nașterii Mântuitorului, căci, la Galeria deArtă  Radio România Târgu-Mureș se va vernisa expoziția de icoane pe sticlă și lemn a Asociației Artiștilor Plastici Mureșeni, Cereascaatingere.

Așadar, Radio România Târgu-Mureș vă invită la o înaltă seară a colindului trăit ca frumusețe spirituală, împăcare sufletească, seninătate a gândului și speranțelor.

Va prezenta prof. dr. Valentin Marica, senior-editor.

Rețineți: FM 102,9 sau 98,9 MHZ sau www. radiomures.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5