Scriitorul Stelian Tănase, cu două cărţi edificatoare, la Bistriţa

Într-o frumoasă şi sensibilă acţiune, organizată de Editura „Rao”, în colaborare cu Librăriile Aletheia şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, au fost lansate în lumea eterului literelor şi cuvintelor, două importante cărţi aparţinând cunoscutului şi apreciatului scriitor Tănase, lider al Grupului de Dialog Social, fost director al Televiziunii Naţionale, care a oferit numerosului şi selectului public bistriţean, şi nu numai, două din apariţiile sale recente, la Editura „Rao” din Bucureşti, purtând semnificativele titluri „Dinastia” şi „Nocturnă cu vampir, Opus I”.
Evenimentul a fost profesional moderat de către dr. Tiberiu Podani, vicepreşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni.
Despre biografia scriitorului şi cartea „Dinastia” a vorbit, cu exemplificări şi motivaţii, scriitorul clujean Virgil Raţiu.
Referitor la anii de atudenţie, de la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, unde au fost colegi deosebiţi, a opinat, inclusiv despre cărţile lansate, criticul de artă Oliv Mircea, care a scos în evidenţă puterea de creaţie şi sinteză în ambele cărţi, originalitatea şi modul de structurare.
Aşteptat fiind, să-şi motiveze scrierile şi subiectele din cele două cărţi, scriitorul Tănase a povestit, cu lux de amănunte, relaţiile sale cu Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realizarea unui interviu care va apărea, până la finele acestui an, într-o carte, conform înţelegerii cu Majestatea Sa, ca el să apară după dispariţia fizică a monarhului.
A urmat un binefăcător dialog interactiv cu publicul, după care o lungă sesiune de autografe şi momente de socializare.
Stelian Tănase este cunoscut ca un promotor şi susţinător al ideii monarhice în România, întâlnirea de la Casa Cărţii din Bistriţa, fiind şi un elogiu adus celor patru regi ai României: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I al României.
Autorul a mulţumit gazdelor pentru invitaţie, el aflându-se pentru a treia oară în Bistriţa, unde are prieteni scriitori şi jurnalişti şi unde a întâlnit un public cititor select şi avizat , cu mare aplecare spre lectură şi spiritualitate românească şi universală.
Evenimentul a demarat şi s-a încheiat în acordurile Imnului Regal!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5