Se conturează programul pentru Ziua Naţională a României! Vezi ce pregătește Consiliul Județean!

            Consiliul Judeţean va aproba, în şedinţa ordinară de miercuri, organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Programul prevede un spectacol de muzică şi dans pentru copii, un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Profesionist Dor Românesc din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi un târg de produse tradiţionale, meşteşugăreşti şi de gastronomie, cu degustare de bucate tradiţionale. Bugetul estimat este de 100.000 de lei.

La Târg vor fi prezenţi meşteşugari şi producători de produse tradiţionale, produsele oferite spre degustare vor fi preparate pe loc, la plită şi ceaun, după reţete tradiţionale, sub coordonarea unor maeştri bucătari de renume din judeţul nostru, inclusiv spaţiul de gătire şi servire fiind amenajate în mod tradiţional.

Comentarii

29/10/19 16:30
vizitator

In ședința de miercuri a Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ar trebui discutat si despre spațiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” în Piața Petru Rareș, obiectiv prins in bugtul local pe 2019 , având in vedere că se apropie 22 decembrie când se implinesc 30 de ani de la Revolutia Română.
Trebuie spus că acest „spatiu comemorativ” de pe esplanada din fata Prefecturii a existat pana in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troită dedicată Revolutiei din Decembrie 1989, pe care niste indivizi fără ratiune au mutat-o in cimitirul de pe strada Tărpiului, inainte de a sti ce vor să pună in locul ei. Ba mai mult prefectul, sustinea o mare tâmpenie cum că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. După mintea lui nici Catedrala Mântuirii Neamului, nu ar avea ce să caute in curtea Casei Poporului din Bucuresti.
De aceea este necesar ca troita sa fie adusă inapoi, asa cum solicită bistritenii indignati de mutarea ei in cimitir, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Pe de alta parte, in perioada dinainte de revolutie comunistii au ridicat un bloc in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca Ceaușescu nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, dar se pare că nici neocomunistii de azi nu suportă să vadă crucea.
Cu atât mai mult, troita trebuie adusă inapoi in fata Prefecturii fiindcă ea reprezentă si un semn ca Revolutia romana a biruit cu ajutorul crucii. Odată cu refacerea spațiului comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989”, din Piata Petru Rares, ar fi trebuit realizat si „Monumentul Unirii” din Piata Unirii, o promisiune cu care primaria a ramas datoare din anul centenarului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5