Sebiș: În portul popular, rugăciuni pentru Sfântul Haralambie, protector în vreme de molimă, ocrotitor al animalelor și al culturilor agricole. Bucate binecuvântate ca leac împotriva bolilor

Aşezaţi la poalele muntelui Călimani, credincioşii parohiei Sebiş, din Protopopiatul Ortodox Bistriţa, au prăznuit cu mare cinste, ca în fiecare an, pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Acesta este considerat de către credincioși, mijlocitorul necontenit al lui Hristos, atât pentru noi cât şi pentru animalele noastre. Dis de dimineaţă, credincioşii, au început a deschide uşa bisericii, îmbrăcați în frumoasele straie populare pentru a aduce ofrandele lor: făină, grăunţe de porumb, grâu şi sare, ulei și apa, pentru a fi binecuvântate prin rugăciuni, de către preoții slujitori, dar şi ca ofrandă pentru Sf. Mc. Haralambie, protectorul credincioșilor și a animalelor din această parohie.
„Astăzi Sebişul a fost în sărbătoare. Pentru noi cei de aici, cinstirea Sf. Haralambie este una specială, acesta fiind protector și mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru credincioşii pe care îi păstoresc. Este Sfântul care ajută în primejdii şi ispite, ferindu-ne de boli necruţătoare, ocrotind în acelaşi timp şi animalele de boli. Împreună cu colegii preoţi arondați Cercului Preoțesc VALEA ȘIEULUI 2, am săvârşit Acatistul Sfântului Haralambie, Sfinţirea Apei, Taina Sf. Maslu şi am binecuvântat prin rugăciuni speciale, ofrandele aduse de către aceștia la biserică. Nădejduim că Sfântul Haralambie a ascultat rugăciunile noastre şi ne va trimite prin mijlocirile sale binecuvântarea lui Dumnezeu, peste noi şi peste cele din cuprinsul caselor noastre” ne-a declarat părintele paroh Ciprian Frăţilă.
Apărător al credinţei străbune, vrednicul părinte Ciprian Frăţilă a reuşit să facă vie Biserica, să o apropie de credincioşi care o frecventează în număr foarte mare şi care, împreună cu părintele, nu uită să-şi păstreze identitatea naţională. Părintele Frăţilă este cu adevărat un păstor care are grijă de sufletele ce i-au fost încredinţate prin taina preoţiei, făcând ca rugăciunea către Cel de Sus să fie prezentă în inima fiecărui credincios. Felicitări !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5