Secretarul de stat Diana Morar: Suplimentare de personal şi sediu pentru Serviciul Judeţean de Probaţiune, pe agenda de la minister

Secretarul de stat Diana Morar de la Ministerul Justiţiei a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Serviciul Judeţean de Probaţiune va suferi transformări în perioada următoare.

         “Există o intenţie naţională de a restructura serviciile judeţene de probaţiune, atât în privinţa reorganizării acestora, a organigramei, se va multiplica numărul de persoane angajate, întrucât aceste servicii sunt foarte solicitate. Sarcina a crescut cu 150% în ultimii doi ani. Aceste servicii se ocupă cu monitorizarea executării pedepselor cu suspendare sau a pedepselor care nu implică faza de detenţie, deci sunt o alternativă a penitenciarelor. Importanţa pe care o au în ultima vreme, dată fiind multitudinea de sentinţe care sunt puse în executare pe aceste tipuri de pedepse, impune o restructurare şi raportat la cerinţele şi rigorile ale UE. În judeţul Bistriţa-Năsăud se are în vedere acest lucru. În perioada următoare ne vom ocupa în privinţa sediului acestui serviciu care momentan se află în clădirea Tribunalului, dar şi în privinţa angajării de personal”, a explicat Diana Morar.

De altfel, secretarul de stat bistriţean coordonează Direcţia Naţională de Probaţiune. În această primăvară, ar urma să fie organizat un concurs pentru 254 de posturi la nivel naţional, pentru care au fost prinşi bani la buget.

În context, secretarul de stat Diana Morar a anunţat că la nivel guvernamental au fost luate o serie de măsuri care să contribuie la limitarea  răspândirii infectării cu coronavirus. Potrivit acesteia, activitatea instanţelor de judecată nu este afectată, măsuri fiind luate doar în ceea ce priveşte serviciile de probaţiune.

         “Facem un apel către cetăţenii din Bistriţa-Năsăud, pentru că există foarte multă dezinformare şi foarte multă panică create pe acest subiect. Trebuie să filtrăm informaţiile, să le luăm doar pe cele care se transmit pe canalele oficiale”, a spus Diana Morar.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5