Senatorul Ioan Deneş a plecat din PNL. La PSD

Senatorul Ioan Deneş a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal şi s-a înscris în rândurile Partidului Social Democrat. Decizia a fost luată în urma consultării cu primarii din colegiul său.

         „După aproape 13 ani de activitate în PNL, astăzi, a trebuit să iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic şi ca senator al acestui judeţ, senator care a ajuns în Parlamentul României în urma existenţei acestei Uniuni Social Liberale, din care Partidul Naţional Liberal, cu regret o spun, a hotărât să se retragă.

După cum bine ştiţi, înainte de a fi validat pe listele USL, eu am avut o susţinere importantă din partea primarilor din Colegiul 2 Senat, primari USL, în număr de 19 dintre care 17 sunt PSD.

Niciodată, deciziile importante nu mi-am permis să le iau de unul singur, ci consultându-mă cu aceşti primari, şi votul de abţinere pe care l-am dat în Delegaţia Permanentă a PNL, şedinţă în urma căreia s-a decis retragerea de la guvernare, a fost în urma consultării acestor primari, primari care reprezintă cetăţenii comunelor pe care le gestionează.

Începând de astăzi, am decis să-mi dau demisia din PNL şi să continui să reprezint Colegiul 2 Senat în calitate d emembru al Partidului Social Democrat. Voi activa începând de luni în grupul parlamentar al Partidului Social Democrat”, a declarat senatorul Deneş.

Parlamentarul a menţionat că a vrut să îl anunţe pe liderul PNL de decizia sa înaintea conferinţei de presă, însă deputatul Stelian Dolha nu a răspuns la telefon.

„Eu respect şi regret că a trebuit să iau această decizie, dar am considerat că trebuie în continuare să pun umărul ca, în primul rând, cetăţenii din Colegiul 2 Senat să fie reprezentaţi la Putere, pentru că aşa m-au trimis să fiu la guvernare, şi drept urmare am făcut acest pas. Nu a fost uşor, dar a trebuit să iau această decizie”, a concluzionat Deneş.

*** 

De cealaltă parte, preşedintele PSD BN, Radu Moldovan, a ţinut să menţioneze că  îl cunoaşte pe Ioan Deneş din 2000, de când a intrat în politică, iar în 2008 l-a avut chiar contracandidat. „Mă bucur că un om ca Ionuţ Deneş se alătură Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat, cred că este un mare câştig pentru noi şi sunt convins că vom face echipă bună”, a precizat Radu Moldovan.

.............................

Citiţi ediţia print

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5