Au demarat, la Năsăud,

Serbările dedicate Zilei Liceului

Joi, 2 octombrie 2008, au debutat serbările dedicate celor 145 de ani de existenţă a liceului năsăudean, manifestare organizată de conducerea CN „George Coşbuc”, Asociaţiunea Astra Despărţământul Năsăud, CL şi Primăria oraşului, sub egida MEC şi a IŞJ BN.

Începând cu ora 13.00, în Aula colegiului, a răsunat Oda liceului pe versurile lui Ioan Marte Lazăr, fost director al instituţiei de învăţământ sărbătorită (1872-1878), urmată de mesajul directorului actual al colegiului, prof. Dorel Al. Coc, prilejuit de împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea liceului, adresat elevilor, invitaţilor, dar în special bobocilor de clasa a IX-a.

Apoi, profesorul Ioan Seni a făcut o foarte interesantă prezentare, foarte concisă şi deosebit de documentată expunere Power Point sub denumirea „Pagini din istoria Colegiului la 145 de ani de la înfiinţarea sa”. Dumnealui a punctat toate momentele importante, cu rezonanţă istorică chiar, din trecutul liceului, amintind celor prezenţi şi de greutăţile întâmpinate în timpul ocupaţiei hortiste peste care bravii noştri înaintaşi au trecut cu fruntea sus.

Prima zi a manifestărilor s-a încheiat cu un minunat spectacol dat în cinstea bobocilor din clasele a IX-a susţinut de formaţia de dansuri „Căluşarii”, mici li mari, a Colegiului, sub îndrumarea profesorilor Ioan Seni (acordeon), Dariu Comes (vioară) şi Cristian Mîti (coregraf). Prestaţia lor deosebită a fost răsplătită cu ropote de aplauze, aceştia fiind invitaţi să „presteze” şi vineri în faţa invitaţilor, când va avea loc sesiunea de comunicări, moderată de directorul Dorel Al. Coc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5