Sezonul estival de la Băile Figa, deschis printr-un eveniment marca Sergiu-Vitalian Vaida, în direct la TVR 3!!

Turiştii au fost aşteptaţi, cu mic, cu mare, la deschiderea oficială a sezonului estival 2022 la Băile Figa. Duminică, Băile Figa au fost gazdă emisiunii “Vine Cluju' pe la noi", moderată de Sergiu-Vitalian Vaida, transmisă în direct pe TVR 3. Este al 13-lea sezon turistic, staţiunea dezvoltându-se permanent ca facilităţi şi oferind peste 2000 de locuri de cazare.
A fost şi o oportunitate de promovare a proiectelor oraşului Beclean, model de bună practică în absorbţia fondurilor europene şi guvernamentale, dar şi în chibzuirea bugetului local. Primarul Nicolae Moldovan a punctat câteva din cele mai frumoase proiecte ale oraşului de pe Someş, pe parcursul emisiunii intervenind senatorul Ioan Deneş, vicepreşedintele CJ-Camelia Tabără, viceprimarul Bogdan Rusu, primarul comunei Căianu Mic-Paul Ştir, inspectorul şcolar general Cristian Nicula. Un mesaj de susţinere a fost transmis şi de ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, un prieten al Becleanului.
"„Sunt primar din 2000, la al şaselea mandat, în funcţie de cum au ales cetăţenii. În urmă cu 12 ani, putem spune că aici nu erau decât nişte ape sărate. Încet-încet, am reuşit prin atragerea de fonduri europene să dezvoltăm zona. Aproape 100% este o investiţie din fonduri europene. Investiţia publică este de aproximativ 5 milioane euro, fără să ţinem cont de investiţia privată care are o componentă importantă în tot ceea ce înseamnă locaţie şi facilităţi. Anul acesta vom inaugura alte două proiecte. Avem două clădiri cu funcţiuni gratuite pentru anumite categorii sociale, care vor putea veni în staţiune la un standard de calitate. În GAL „Ţinutul Haiducilor” suntem 18 primării care vor putea da beneficiarii acestor servicii. Pot veni şi din alte localităţi, plătind o taxă modică. Sunt două proiecte, fiecare de 5 milioane euro, care vor prelungi sezonul pe tot parcursul anului, asta pentru ca şi investiţiile private în unităţile de cazare să devină profitabile", a spus primarul Nicolae Moldovan.
Ansamblul folcloric "Someşul" din Beclean, coordonat de prof. Mariana Harosa Moldovan, interpreţii Felix Gălan, Petre Petruse, Ioan Cristian Ţăran, Florina Bălan, Cristina Beldean-Moşuţan, Fraţii Zegrean şi Grupul de dansatori din Ceaba, cantautorul de muzică folk Florin Săsărman au aud în faţa telespectatorilor cântece şi jocuri din Ardeal.
 

Taxele pentru serviciile oferite în cadrul Parcului Balnear „Băile Figa” pe anul 2022

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5