O familie unică în lumea tradiţiilor. Agreşenii noştri, la TVR, dar şi la nunta fiicei lui Vaida

Pornind cu dragostea pentru cântec de pe Valea Ţibleşului, de la Agrieş, Lenuţa Purja şi fiul ei Sergiu Purja Negrean duc mai departe, alături de cea denumită de specialişti „tezaurul uman viu al Văii Ţibleşului”, rapsodul Teodora Purja, frumuseţile obiceiurilor din această zonă. Cei trei - mamă, fiică şi nepot- vor putea fi urmăriţi sâmbătă seara, pe televiziunea naţională, în cadrul emisiunii „Vedeta populară”.
Tot sâmbătă, vor prezenta tradiţiile de nuntă la un eveniment unic în viaţa lui Sergiu Vitalian Vaida, realizatorul căsătorindu-şi fiica.
Zilele trecute, Sergiu Negrean Purja, alături de directorul Şcolii Gimnaztiale „Ion Agârbiceanu” din Cluj, a iniţiat un festival folcloric, la care au participat formaţii din mai multe judeţe, de unde elevii de la Spermezeu s-au întors cu două premii întâi.
Teodora Purja este unul dintre cei mai apreciaţi rapsozi ai ţării. Lenuţa Purja este deţinătoarea recordului de trofee aduse pentru judeţul nostru, iar Sergiu Negrean Purja este etnomuzicolog. Iată cum, împreună, reuşesc să promoveze folclorul nealterat, fiind o imagine unică pentru judeţul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5