Încălzită cu gaz metan

Şi şcoala cu clasele I-IV a C.N. „George Coşbuc” Năsăud

Şcoala de Aplicaţie – mai bine zis Şcoala cu clasele I-IV a Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud, era singura unitate şcolară din oraş care nu beneficia de încălzire centrală pe gaz metan. După ce clădirea veche (de prin anii 1830) a adăpostit Şcoala primară urbană, Şcoala normală (1860), Şcoala primară urbană de Stat (1918), Şcoala primară Vasile Naşcu, apoi locul unde s-a ţinut un curs profesional pentru ţesătorie, iar între anii 1960-65 a fost sediul Partidului şi UTC-ului, apoi maternitate şi mai pe urmă iarăşi şcoală, din 1993 devine Şcoala de Aplicaţie a C.N. „George Coşbuc”, astăzi pe frontispiciu având scris:

Aşadar, zilele trecute şi această unitate de învăţământ a fost racordată la reţeaua stradală de gaz metan a oraşului, scăpând definitiv de încălzirea cu lemne. Centrala termică montată la şcoală are o putere de 132 kw, fiind montate peste 30 de radiatoare în sălile de clasă, aşa cum ne spune reprezentantul „CPL Concordia”.

Înainte de începerea anului şcolar, şcoala a fost reabilitată capital, beneficiind de fonduri guvernamentale în cadrul unui program naţional, lucrările constând în înlocuirea şarpantei, înlocuirea uşilor şi geamurilor cu unele de termopan, montare parchet nou, refacerea interioarelor cu rigips, refacerea şi aducerea la forma şi aspectul iniţial a exterioarelor, dar şi înlocuirea sistemului de iluminat şi încălzire, acum şcoala fiind, poate, cea mai frumoasă din oraş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5