Năsăud, la început de an, una caldă, alta rece !

Cartierul Liviu Rebreanu, de la anul, fără şcoală şi grădiniţă
 
Prima şedinţă de Consiliu Local din acest an a adus o decizie deloc plăcută pentru reţeaua şcolară. Este vorba de adoptarea proiectului de hotărâre de către legislativul local privind aprobarea reţelei de învăţământ pentru anul şcolar 2015-2016, decizie luată cu consultarea  conducerii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, şcoală la care este arondată şi structura cartierului Liviu Rebreanu. Astfel, şcoala cu clasele I-IV şi grădiniţa din acest cartier vor fi închise din cauza frecvenţei tot mai reduse survenită datorită numărului mic de elevi şi de preşcolari, dar şi deoarece tot mai mulţi părinţi preferă să-şi trimită copiii la Năsăud pentru cursurile primare şi preşcolare.
Cheltuielile de transport a acestora au fost asigurate de către Primăria şi Consiliul Local Năsăud, lucru care va fi continuat şi în anul şcolar viitor.
Reţeaua unităţilor şcolare din Năsăud pentru anul 2014-2015 este: 3 grădiniţe, dintre care una cu program prelungit, asigură învăţământul preşcolar; ciclul primar este asigurat de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Valea Spinului şi Şcoala de Aplicaţie a Colegiului Naţional „George Coşbuc”, iar ciclul preuniversitar (liceal) este asigurat de C.N. „George Coşbuc”, Colegiul Economic şi Colegiul Silvic „Transilvania”.
 
Vestea bună (caldă) – există un excedent bugetar de 293.411,03 lei!
 
Bugetul Primăriei oraşului Năsăud la sfârşitul lui 2014 şi, deci, începutul lui 2015, are un excedent de 293.411,03 lei, un lucru foarte rar întâlnit la alte administraţii locale din judeţ în această perioadă grea din punct de vedere financiar.
Potrivit primarului Mircea Romocea: „În funcţie de buget prevezi şi contractele şi lucrările ce le doreşti realizate pentru comunitate, totul în aşa fel încât cheltuielile să nu depăşească veniturile. Cu alte cuvinte, te întinzi cât ţine plapuma” – a precizat primarul în şedinţa de Consiliu Local.
Legislativul a decis ca această sumă să fie folosită pentru dezvoltarea oraşului în anul care abia a început.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5