Siguranţă de nota 10 în şcolile judeţului. Echipele MAI vor duce mesajul preventiv în toate instituţiile şcolare

Subcomisarul de poliţie Mihaela Schreiner, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul şedinţei cu directorii instituţiilor şcolare, că în acest an va fi derulată campania „10 pentru siguranţă”.

          „Anul acesta şcolar este mai mult ca oricând în care siguranţa elevilor în şcoală şi în proximitatea ei este în atenţia Poliţiei Române şi nu numai. Întreg Ministerul Afacerilor Interne este preocupat de siguranţa elevilor şi elementul de noutate pentru anul şcolar 2019-2020 este acela că am organizat şi vom implementa o campanie „10 pentru siguranţă” sau „Siguranţă de nota 10” pentru elevi, părinţi şi cadre didactice. În această campanie, vor fi implicate toate instituţiile MAI. Împreună cu Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de Prevenire Antidrog şi IPJ vom face echipe interinstituţionale şi vom veni în şcoli pentru a informa elevii, pentru a asigura afluirea şi defluirea, prevenire, astfel ca elevii să fie în siguranţă şi să facă alegerile în mod conştient”, a declarat Mea Schreiner.

          În prima zi de şcoală, poliţiştii vor fi prezenţi în toate instituţiile şcolare pentru a transmite mesajul Poliţiei Române. Potrivit acestei, pentru primele două săptămâni ale anului şcolar au fost stabilite şcolile în care această campanie va ajunge, inclusiv cu autospecialele de lucru, şi anume Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială Viişoara, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, LPS, Liceul Tehnologic Infoel, C.N. „Andrei Mureşanu”, CN „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, şcolile de pe raza localităţilor Salva, Telciu, Rodna, Coşbuc, Dumitra, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean.

          „Sunt primele şcoli în care vom ajunge. Noi vom face campania în toate şcolile judeţului. Vă urez un an şcolar deosebit şi în siguranţă”, a spus subcomisarul Mihaela Schreiner.     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5