Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” a găzduit Ziua Europeană a Sportului Școlar! O mie de elevi, implicați în activități fizice de cadrele didactice și invitații lor
Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă. Împreună cu Federația Maghiară a Sportului Școlar și ISCA Danemarca, s-a decis în urmă cu 5 ani ca ultima zi de vineri a lunii septembrie să fie dedicată sărbătoririi mișcării fizice în unitățile de învățământ din toată Europa. La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Suceava în colaborare cu școlile din ţară.
Sub sloganul #BeActive, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Bistriţa a organizat și anul acesta, pe parcursul săptămânii 20-24 septembrie, activităţi care promovează educaţia fizică și sportul. Activităţile s-au desfășurat în condiții de maximă siguranță pentru elevi și cadre didactice, ţinând cont de deciziile oficiale ale guvernului și ale autorităților locale din județ în ceea ce privește pandemia. Cu scopul de a promova educarea copiilor prin sport, 57 de cadre didactice ale școlii au organizat activităţi fizice pentru aproximativ 1000 de copii. La îndemnul profesorilor, copiii au ţopăit, au dansat, au alergat, s-a făcut mișcare cu veselie, bună dispoziţie, prietenie și fair-play. S-au organizat activităţi sportive precum: tenis de masă, fotbal, întreceri cu obstacole, dans contemporan, exerciţii de pregătire a organismului pentru efort, ștafete pentru dezvoltarea vitezei de reacţie, s-a sărit coarda și s-au încurajat toate jocurile de mișcare. Nu e niciun secret că elevii școlii Ştefan cel Mare sunt buni la învăţătură, dar și la sport.
Am încercat să oferim copiilor oportunități de afirmare, astfel încât orice talent sportiv să fie demonstrat. În acest sens, Elena ne-a încântat privirile cu o demonstraţie de dans contemporan, dar ne-a și provocat să ne exprimăm cât mai liber și mai creativ prin mișcări. Ziua Europeană a Sportului Școlar a fost o bună ocazie pentru a demonta miturile legate de sporturile care sunt considerate de unii ca fiind doar pentru băieţi sau fete. Pe tânăra noastră elevă Patricia o vedem mereu driblând pentru pasiunea ei, mingea de fotbal. Nora ne-a demonstrat reale abilitățile motorii, concentrare și flexibilitate prin mișcările specifice sportului Judo. Toate aceste activităţi distractive au avut și invitaţi speciali. Centrul Spa Schreiner este prezent în domeniul sportiv de peste 10 ani și a fost alături de noi prin doamna instructor de Zumba, Daniela Schreiner. Experienţa dânsei își spune cuvântul atunci când vine vorba de activitatea sportivă. Cei mici și cei mari i s-au alăturat Danielei pe ritmuri de muzică pentru o orăde Zumba dinamică și captivantă.
Şi de această dată, Asociaţia Tineri pentru Comunitate, Bistriţa a răspuns apelului nostru de a colabora în organizarea activităţilor care promovează mișcarea. Le suntem recunoscători tinerilor voluntari: Daria Precup, Isabel Tomșa, Raluca Rusu și foștilor elevi ai școlii noastre: Mihai Tătar și Darius Ceuca. Activitatea lor a fost îndrumată de către tânăra Dora Negruţi. Prin jocuri de echipă, voluntarii i-au provocat pe elevii noștri să lucreze împreună, să se autodepășească, să dea randament mai bun. Au fost momente pline de emoții, râsete și provocări!
Am fost onoraţi să-i avem alături pe antrenorii echipei de handbal CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. Mihaela Evi, Magda Paraschiv și Claudiu Evi le-au vorbit copiilor despre beneficiile sportului, sfătuindu-i să practice un sport și să fie cât mai activi.
Elevii clasei a II-a Aau primit în dar tricourile echipei de suflet a orașului. Elevii clasei a II-a C s-au bucurat de prezenţa domnului Virgil R. Rus, cadru didactic universitar la UBB-FEFS, doctor în Știința Educației Fizice și Sportului și, nu în ultimul rând, fondatorul academiei de fitness „New Art of Body”. Prin jocurile de mișcare organizate, domnul Virgil Rus îi îndeamnă pe copii să ducă o viaţă echilibrata, cu mișcare și o alimentație sănătoasă.
Conducerea școlii a descris Şcoala Stefăniștilor ca un loc al învăţării interactive atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Un loc în care profesorii îmbină eficient tehnici și metode prin care elevul să își descopere talentele. Echipa managerială susţine că elevii care practică un sport sunt mult mai sociabili, mai comunicativi, mai sănătoși și mai disciplinaţi.
Coordonatorul proiectului în școală, profesor Alexandra Stoica, mulţumește tuturor celor implicaţi în acest eveniment pentru susținerea dezvoltării armonioase a copiilor și pentru insuflarea sentimentului de „apartenenţă la şcoală” a fiecărui participant.
Citiţi şi:
- Săptămâna Europeană a Sportului și Ziua Europeană a Sportului Școlar la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”
- La Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, sportul unește prin fair-play
- Avramiștii au sărbătorit ziua când copiii se (re)întorc la mișcare
- Despre o Altfel de școală- Școala de vară 2017
- Ziua Internaţională a Nonviolenţei, marcată la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare
Adaugă comentariu nou