Avramiștii au sărbătorit ziua când copiii se (re)întorc la mișcare

Ziua Europeană a Sportului Școlar 2021, ediția a VI-a, parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene

Unul dintre obiectivele Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, Bistrița pentru acest an școlar – să rămânem activi în ciuda aparentelor imposibilități - a fost deja atins prin alinierea acesteia în rândul celor peste 100 de unități școlare din țară implicate în proiectul european care promovează sportul școlar: „Ziua Europeană a Sportului Școlar” - „Getting Schools on the Move”.
Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european, atât cât poate fi ea făcută în contextul pandemiei.
Obiectivele evenimentului în cadrul căruia au debutat avramiștii sunt:
- transformarea spaţiilor pe care le deţine şcoala în spaţii pentru mişcare şi găsirea de soluţii pentru ca acestea să poată fi utilizate în acest scop –MOVEment
- folosirea tuturor echipamentelor posibile în moduri noi, diferite – „Să fim creativi!”
- să determine elevii să fie activi şi în alte moduri: să încerce ceva nou, chiar în sala de clasă, cu cineva nou (invitaţi de specialitate), să schimbe idei, să readucă în actualitate jocuri vechi, mai puţin cunoscute.
- să implice activ copiii în planificarea şi desfăşurarea activităţilor fizice din şcoală.
Aceste activități au fost posibile datorită implicării în organizarea și coordonarea lor a prof. Lazaric Ştefan care a lucrat cu clasa a V-a E. Alături de acesta, ceilalți profesori de educație fizică și sport și-au adus aportul: prof. Moldovan Erika şi clasa a VI-a C, prof. Caienar Marius şi clasa a VI-a D, prof. Socină Cristina și clasa a III-a B. Mai mult, doamnele profesoare pentru înv. primar au promovat în rândul celor mici importanța mișcării în viața zilnică, după cum urmează: Cristurean Alexandra și clasa a IV-a A, Negruşeri Ionela și clasa a IV-a B, Mureşan-Sas Maria și clasa a IV-a C, Năsăudean Cristina şi Cîrcu Daniela și clasa Pregătitoare SbS, Biriş Anamaria și clasa a II-a B, Hăbălău Delia şi Bucşa Anamaria și clasa I SbS. Ca de obicem, am fost susţinuţi de echipa managerială, director prof. Nelca Mirela şi dir. adj. Luca Alina, care s-a implicat alături de copii în desfăşurarea activităţilor. Mai mult, i-au onorat cu prezența invitaţi din lumea sportului bistriţean - Costin Sergiu, Albuţ Călin, Albuţ Crina, Schreiner Daniela - care au împărtăşit din experienţa lor.
A fost un debut promițător care i-a determinat pe avramiști să își promită că îl vor repeta în 2022 cu ocazia aceleiași zile europene a sportului școlar și nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5