85 de comisii la Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi M.E.N. au organizat o conferinţă de presă cu tema „Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a”, la care au fost prezenţi prof. Camelia Tabără – inspector şcolar general al I.Ş.J. B-N, prof. Mihai Mureşan – inspector şcolar general adjunct al I.Ş.J. şi inspectori de specialitate.
Prof. Camelia Tabără a subliniat importanţa şi rolul acestor evaluări, care sunt binevenite pentru a afla nivelul de pregătire real, unde sunt lacunele şi cine se face vinovat de nerealizări sau nereuşite.
Preşedintele Comisiei Judeţene de Evaluare, prof. Mihai Mureşan, a prezentat, pertinent, cu argumente şi exemplificări, metodologia desfăşurării Evaluării Naţionale, subliniind că este o altfel de evaluare, cadrele didactice să iasă din cotidian, elevii nefiind notaţi şi notele nu se trec în catalog.
La cele trei clase, a II-a, a IV-a, a VI-a sunt înscrişi 9844 elevi pentru testare, la clasa a II-a – 3282, la a IV-a – 3303, la a VI-a – 3259, două treimi provin din mediul rural şi o treime din mediul urban.
Testele încep la ora 10.00, la clasa a II-a testul durează 25 minute, 10 minute pauză şi continuă cu alte 25 minute, iar la celelalte clase durează 60 minute, existând 85 de comisii care vor face evaluarea la nivelul judeţului.
A fost abordată, cu termene şi precizări, problema titularizării cadrelor didactice, inclusiv etapele de mobilitate a cadrelor didactice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5