Şapte şcoli din judeţ experimentează evaluarea claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Elevii care frecventează clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a termină cu emoţii acest an şcolar pentru că au parte de o evaluare realizată la nivel naţional.
Dar, pentru că este primul an când această prevedere a Legii educaţiei naţionale intră în vigoare, evaluarea se va desfăşura doar în câteva şcoli–pilot, iar judeţul Bistriţa-Năsăud dă şapte dintre aceste instituţii de învăţământ.

Evaluarea naţională nu se mai realizează doar la finalul clasei a VIII-a, ci şi la finele studiilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Este una dintre reglementările introduse în învăţământul românesc de Legea educaţiei naţionale.

În consecinţă, copiii dau piept cu evaluările naţionale mai devreme decât până acum. Anul acesta însă, nu toţi vor trece prin focurile evaluării, pentru că la nivel naţional va avea loc o evaluare - pilot în care sunt cuprinse doar anumite şcoli.

Elevii de clasa a II-a din 86 de şcoli, din toate judeţele şi din Bucureşti, trebuie să arate, în luna mai, ce cunoştinţe au dobândit pe parcursul acestui an şcolar.

Astfel, în zilele de 22 şi 23 mai, micuţii din clasa a doua vor susţine testări pentru scris-citit şi matematică, iar elevii bistriţeni care au parte de emoţiile evaluării provin de la Şcoala Generală din Dumitriţa şi Şcoala Generală ,,Artemiu Publiu Alexi” din Sîngeorz-Băi.

Puţin mai devreme, adică pe 9 mai, vor da piept cu evaluarea şi elevii de clasa a IV-a. În cazul lor sunt administrate probe pentru următoarele discipline: a) limba română; b) limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale; c) mate-matică.

Perioada de evaluare va fi de 80 de minute, cu o pauză de zece minute plasată la jumătatea timpului de lucru. Elevii de clasa a IV-a de la Şcoala Generală din Coşbuc, Şcoala Generală din Măgura Ilvei şi Şcoala Generală din Vermeş vor susţine această evaluare.
Pe 16 mai susţin evaluarea şi elevii de clasa a VI-a, iar în judeţul nostru, aceasta se va realiza la Şcoala Generală nr.2 din Bistriţa şi Şcoala Generală din Negrileşti.

Evaluarea elevilor se desfăşoară, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate unităţile şcolare, iar rezultatele acestora vor fi înscrise în portofoliul educaţional al fiecărui şcolar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5