Simona German, directorul Școlii Gimnaziale Șieu, și inspectorul școlar general Cristian Nicula, la Ateneul Român, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022

La Ateneul Român, miercuri seara, au fost puse sub reflectoare poveștile directorilor de școală care fac tot ce pot pentru a transforma educația din România.
Așa cum au anticipat și organizatorii, a fost o seară plină de emoție, dar și de bucurie pentru că directorii de școală din România ar muta și munții pentru școlile și pentru comunitățile lor, directorii de școală din România reușesc, în ciuda resurselor pe care le au la dispoziție, să facă lucrurile să miște, directorii de școală din România merită să fie puși sub lumina reflectoarelor.
Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de profesoara Simona Monica German, finalistă în competiția organizată de Asociația pentru Valori în Educație AVE, „Directorul anului 2022”. Alături de ea a fost inspectorul școlar general Cristian Nicula. "Ne mândrim cu o asemenea performanță. Felicitări, Simona!", a transmis acesta, în numele colegilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
"Am fost deosebit de onorată să fiu nominalizată la Gala Directorii Anului 2022, secţiunea Antreprenoriat. E o validare a eforturilor depuse pentru ca Şcoala Gimnazială Şieu să fie una cât mai ofertantă. Acest eveniment mi-a întărit convingerea că oamenii şcolii au puterea de a transforma prin educaţie. Şi nu suntem singuri. În sprijinul nostru vin ONG-uri, asociaţii precum AVE sau mediul de afaceri. Multumesc tuturor partenerilor educationali care ne-au sprijinit constant. Mulţumesc, Sandra Jitianu, mulţumesc, domnule inspector şcolar general Mircea Cristian Nicula, de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, că aţi trăit alături de mine emoţiile acestui eveniment! Mulţumesc echipei mele dragi! Împreună facem lucruri minunate! Mulţumesc tuturor susţinătorilor de acasă ale căror gânduri bune le-am simţit, chiar şi de la distanţă. Continuăm să facem ceea ce ştim mai bine: educaţie", a fost mesajul transmis de directorul Simona German.
Școala Gimnazială Șieu, coordonată de Simona German, este o școală cu personalitate juridică și totalizează un număr de 298 de elevi pe trei cicluri de învățământ, cu două structuri în localitățile Ardan și Posmuș, unde funcționează câte două clase primare și o grupă mixtă de grădiniță. Elevii din clasele V-VIII învață la școala din Șieu fiind transportați zilnic cu microbuzul școlar, de la distanțe de 4, 6 și 8 km.
Simona German are o vechime în învățământ de 29 de ani, dintre care 15 ani a fost educatoare, după care, până în prezent, este profesoară de limba și literatura română. Este director al acestei instituții de învățământ din județul Bistrița-Năsăud de cinci ani, timp în care a reușit să implementeze o multitudine de proiecte cu finanțare extrabugetară. Printre proiectele derulate în Școala Gimnazială Șieu se numără: „Dăm click pe România”, „Digitaliada”, proiectul de after school derulat prin Fundația „Nouă ne pasă”, finanțat de eMag. Unitatea de învățământ a derulat patru proiecte educaționale finanțate prin Programul Erasmus+, două, în calitate de coordonator și două ca partener: ,,Connected to the comunity”, „Engage with us!”, „Waste-not in good taste”, „STOP violence through dance and outdoor activities”, dar și trei proiecte eTwinning.
Proiectul cu finanțare nerambursabilă externă prin POIM, „ȘIEU în siguranță” asigură materiale de protecție, măști și dezinfectanți. Tot pe fonduri europene, derulează proiectul PNRAS de prevenire a abandonului școlar „ȘI EU contez!” și un proiect POCU, de educație outdoor, intitulat „Educație fără ziduri”, în calitate de partener. A implementat patru proiecte derulate prin Asociația „Act for Tomorrow”, finanțate de Kaufland: „Pauza de lectură”, „Sunt ȘI EU absolvent”, „Vacanță la școală”, „ȘI EU digital” și multe altele. Iată profilul unui director complet!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5