Sincron a impresionat spaniolii

Ansamblul de dansuri „Sincron”a reprezentat România la un amplu proiect cultural ce s-a derulat în Spania. Este al patrulea turneu pe care Sincron îl efectuează în acest an după cele din Sicilia, Grecia şi Ungaria.
Proiectul european CONTGRA s-a derulat la Banos de Molgas, spaniolii având ca parteneri România, Bulgaria, Cipru. După cum ne informează maestrul coregraf Cornelia Negrea, acţiunile s-au derulat sub deviza „unitate, socializare, iniţiere, inventivitate, creativitate, multiculturalitate”. Prin tragere la sorţi grupurile au inclus artişti din toate ţările, lucrând pe teatru, dans şi pantonimă, arâtând apoi în faţa spectatorilor ceea ce au învăţat. Au fost date două spectacole, primul din acestea fiind în faţa micilor spectatori de grădiniţă, unde s-au învăţat dansuri din toate ţările participante, bistriţenii ducând cu ei jocul strămoşesc.
Spectacolul din centrul oraşului i-a adus Ansamblului Sincron aprecierea publicului, dar şi a colegilor dansatori din celelalte ţări participante, bistriţenii remarcându-se prin coregrafia pusă în scenă de maestrul Cornelia Negrea, un coregraf al performanţelor, dar şi prin eleganţă şi tehnică.
Cei doi solişti vocali ce au însoţit grupul Octavia Andronesi şi Ionuţ Zăgrean, au dus cu ei frumuseţea cântecului popular, prezenţa lor fiind un cadou din partea preşedintelui Fedewraţiei Eurpoene de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, pentru premiile obţinute la diverse festivaluri.
Nu a lipsit gastronomia, bistriţenii având un meniu cu ouă umplute, slănină şi ceapă. Este de la sine înţeles că mâncarea a fost pe gustul participanţilor.

Au fost vizitate şi obiective turistice, amintind aici fântâna în stil neoclasic Burja de Abajo, catedralele Proza do Trgo şi Santa Maria Nai, capela Santo Cristo, Teatrul, impresionând şi plimbarea pe pe Sil Canyon.
Ansamblul Sincron a fost prezent în acest proiect la iniţiativa directorului centrului Cultural Municipal, prof. dr. Dorel Cosma, ca recunoaştere pentru munca depusă la toate acţiunile din municipiu, dar şi din ţară, ştiind că sunt cei care vor reprezenta cu succes România la nivel european. Maestrul coregraf Cornelia Negrea, împreună cu artiştii, au reuşit să aducă clipe frumoase în acest proiect, remarcându-se prin profesionalism. Un punct în plus câştigat la imaginea ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5