Păuniţa şi-a adjudecat trofeul “REGELE BRAZILOR”
Festivalul „Regele Brazilor” din acest an, organizat de Primăria şi Consiliul Local Prundu Bârgăului, în colaborare cu Centrul Judeţean de Cultură Bistriţa – Năsăud, s-a desfăşurat în străvechea „Piaţă Capitală” a Bârgaielor, şi a fost şi în acest mijloc de august, 2011, un adevărat concurs internaţional, deşi nu toate ţările, anunţate anterior (Ucraina şi Israel), au participat.
Alături de ansamblurile artistice din Bulgaria şi Republica Moldova, au sărbătorit folclorul ansamblurile „Poieniţa”, Poiana Stampei, „Păuniţa”, Sângeorz Băi, Fanfara din Lechinţa, „Flori Bârgăuane”, Josenii Bârgăului, „Bârgăul” şi „Plaiurile Bârgăului”, din localitate, iar ca invitaţi, membrii formaţiei „Sincron” din Bistriţa.
Manifestarea a început luni 15 august 2011, la ora 12,30, conform tradiţiei, cu Parada Portului Popular, al tuturor formaţiilor participante şi a fanfarei Forumului Democrat German Bistriţa, pe traseul RAAL – Piaţa Capitală, programul urmând a se desfăşura pe scena Căminului Cultural din Parcul cu castani.
În deschiderea oficială a festivalului a fost rostită o rugăciune, de către preotul Ioan Jauca, după care primarul Ilie Avram a deschis manifestarea, dând cuvântul deputatului Ioan Ţintean şi subprefectului Cătălin Păun, după care a înmânat două certificate cu „Titlu de Cetăţean de Onoare al comunei Prundu Bârgăului”, profesorului Titus Waqchsmann – Hogiu şi publicistului Niculae Vrăsmaş, despre care a vorbit profesorul Adrian Mănarcă, cetăţean de Onoare al comunei Prundu Bârgăului.
Sub moderarea lui Leon Raţiu, directorul festivalului, a urmat trecerea în revistă a programelor formaţiilor participante, a căror evoluţie a fost riguros evaluată de un juriu alcătuit din specialişti, format din prof. dr. Vasile Filip, etnolog Maximinian Menuţ şi maestrul coregraf Ioan Simionca.
Juriul a acordat următoarele premii:
Trofeul si locu I - Ansamblul “Păuniţa” din Sângeorz Băi
Locul II a fost acordat ansamblurilor: Bârgăul” din Susenii Bârgăului, “Poieniţa”, din Poiana Stampei, “Martişorul” din Republica Moldova
Locul III – Ansamblurile din Lipovice şi Tetovo, din Bulgaria şi “Flori Bârgăuane”, din Josenii Bârgăului.
Premiul special pentru preformanţă coregrafică a fost acordat maestrului coregraf Cornelia Negrea, de la formaţia “Sincron” din Bistriţa.
Spectacolul de gală, al formaţiilor participante s-a desfăşurat în seara zilei de sărbătoare a Sfintei Maria, în faţa unei mulţimi de spectatori, cântecele şi dansurile continuând până târziu, încheiate cu un reuşit foc de artificii.
Adaugă comentariu nou