Slujire arhierească în parohia din Copenhaga

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Copenhaga, fiind înconjurat de un sobor de preoți slujitori din Suedia, Norvegia și Danemarca. Cu prilejul acestei slujiri euharistice a fost cinstit Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul parohiei românești din capitala Danemarcei, pomenit în calendarul creștin ortodox în data de 20 noiembrie.
La slujbă, Preasfinţitul Macarie l-a hirotesit întru duhovnic pe tânărul preot Radu Constantinescu care va sluji în parohia ortodoxă română din oraşul Ålesund, Norvegia.

După Dumnezeiasca Liturghie, a urmat un dialog duhovnicesc între ierarh, preoți și credincioși despre importanța Tainelor Spovedaniei și Euharistiei în viața duhovnicească, stabilindu-se mai multe teme despre Spovedanie și Euharistie, pentru catehezele care vor fi susținute în Postul Nașterii Domnului, în comunitățile parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie i-a îndemnat pe preoți și credincioși să fie conștienți de cetățenia cerească, de aparteneța fiecăruia la Împărăția lui Dumnezeu trăită din această lume prin viața în Biserică, pentru a putea birui ispitele cotidiene, generate de obsesia acumulării bunăstării, de indeferentism religios și de aplatizare a trăirilor duhovnicești.

Ierarhul a oferit în dar preoţilor şi credincioşilor mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

www.episcopiascandinavia.se

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5