Şoferi …fără permis, depistaţi în trafic de poliţişti

Tot mai mulţi bistriţeni, fără permis sau cu permisul de conducere suspendat, îşi conduc autoturismele prin judeţ, dând dovadă de mult tupeu, dar şi inconştienţă. Pe câţiva dintre aceştia poliţiştii i-au depistat în trafic, în ultimele două zile.

Cel mai tânăr “şofer” prins la volan este un tânăr de numai 16 ani, din Pintic, căruia maşina i-a fost încredinţată de Adrian G., care se afla pe scaunul din dreapta.

Nici la vârste mai mari nu îţi vine întotdeauna mintea la cap. În noaptea de marţi spre miercuri, pe str. Valeriu Branişte din municipiul Bistriţa, a fost depistat Laslo V. (39 ani) care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În aceeaşi noapte, în Ciceu- Mihăieşti, a fost depistat un şofer care consumase şi alcool, probabil de supărare că permisul era suspendat. Poliţiştii au observat în trafic un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare, care se deplasa pe DN 17 pe direcţia Dej-Beclean. Şoferul a încercat să se sustragă controlului poliţiei intrând pe o stradă laterala a DN 17, unde s-a oprit. În urma verificărilor, s-a stabilit că în autoturism se aflau trei persoane, Eugen S. (32 ani), Lucian C. (21 ani) şi Gheorghe C. (25 ani), toţi din municipiul Dej. Până la urmă, s-a constatat că Eugen S. a fost conducătorul autoturismului în cauză, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, s-a dovedit şi faptul că avea suspendat permisul de conducere.

Zilnic, peste 120 şoferi sunt sancţionaţi în BN

În primele două zile ale săptămânii, poliţiştii rutierişti au aplicat 273 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 30.000 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, agentul principal Mariana Petroşanu, în aceeaşi perioadă au fost ridicate şapte premise de conducere şi opt certificate de înmatriculare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5