Şoferi reţinuţi pentru accidente

Cazul de marţi de la ora 21.24, petrecut pe strada Clopoţeilor din Bistriţa, când Ioan M., de 31 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism din cauză că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (1,24mg/l ) a părăsit partea carosabilă intrând pe spaţiul verde s-a ales cu sancţini. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că şoferul avea permisul de conducere reţinut din 4 aprilie, datorită faptului că a fost depistat în trafic având o concentraţie alcoolică de 1,22 mg./l alcool pur în aerul expirat şi drept urmare i s-a eliberat o dovadă fără drept de conducere. Urmare a cercetărilor efectuate cu privire la învinuitul Ioan M., organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus măsura reţinerii pe 24 ore , urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă de către poliţiştii Serviciului Rutier.

Un alt caz petrecut în aceeaşi zi, la ora 19.19, a fost acela când Ioiel C., de 34 ani, din Bistriţa în timp ce conducea un autoturism pe strada Subcetate, din municipiu a acroşat pe minorul Alin P. , de 8 ani, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. După aceasta s-a deplasat la un bar din apropiere şi a consumat băuturi alcoolice revenind la locul accidentului după aproximativ 40 de minute. Din accident a rezultat rănirea uşoară a minorului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi internat cu diagnosticul suspect fractură gamba stângă. În urma cercetărilor efectuate în dosarul penal numărul 1361/P/2010, organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus reţinerea pe 24 de ore a învinuitului IOIEL C., cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de: părăsirea locului accidentului în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, consumul de alcool după producerea unui accident de circulaţie care a avut ca rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane, până la recoltarea probelor biologice ori până la testarea cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.

Cei doi învinuiţi a fost depusi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud urmănd a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ BN, agent principal de poliţie Claudia Adriana Creţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5