”Șoimii Carpaților” la înălțime. Caporalul Marcel Bălan a câştigat cursa de 10 mile în Kandahar!

Baza Militară Aeriană Kandahar. Ora 06.00. Peste 130 de concurenți s-au aliniat la startul cursei de 10 mile (16 kilometri). Printre ei se află și 15 militari din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”.
Începe cursa. Unii pornesc entuziasmați și se distanțează de pluton, în timp ce unii aleargă în grupuri compacte și își păstrează resursele de energie pentru final. Însă toți sunt optimiști și cu zâmbetul pe buze. Nu este important cine câștigă ci important este să participi.
După 61 de minute se vede primul concurent care se îndreaptă către linia de finish. Este un român, caporalul Marcel Bălan. Rând pe rând trec linia de sosire toți participanții. În primii cinci sosiți au fost trei ”șoimi” care azi au fost cu adevărat la ”înălțime”.
Army Ten-Miler, sau crosul de 10 mile, este o cursă anuală care se defășoară în capitala Statelor Unite ale Americii și este sponsorizată de Districtul militar al Forțelor Terestre din Washington (U.S. Army Military District of Washington). În perioada organizării competiției din capitala SUA, curse similare sunt desfășurate în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militari americani.
Felicitări câștigătorului! Felicitări tuturor participanților!

Foto: Andreea Bîrzu

sursa: Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5