Din dragoste pentru fiul său, Vasile Mihalcia a plecat ”Vultur al Carpaților” și a revenit ”Șoim al Carpaților"

„Armata este a doua mea familie”, spunea caporalul clasa a III -a Mihalcia Vasile, în luna martie a acestui an, când își lua rămas bun de la familie și venea în teatrul de operații din Afganistan alături de militarii din cadrul Batalionului 30 Protecția Forței ”Vulturii Carpaților”. Își iubește meseria și țara, de aceea nu a ezitat să accepte provocarea reprezentată de unul din cele mai dificile teatre de operații din lume.

Decizia de a veni cu câteva luni mai devreme decât colegii din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”, și de a se alătura vânătorilor de munte de la Câmpulung Muscel, a luat-o și pentru fiul său, de numai trei ani și jumătate, Darius.

Darius, cel de-al doilea din cei trei copii ai familiei, suferă de tetrapareză spastică și epilepsie, iar ca șansele sale de recuperare și posibilitatea de a se bucura de o viață cât mai normală alături de familie să fie cât mai mari, are nevoie de un tratament de specialitate în străinătate. Presat de timp și de dorința de a-i oferi cele mai bune îngrijiri medicale, Vasile a decis să petreacă mai mult timp în Afganistan, pentru a strânge suma necesară îndeplinirii acestei dorințe.

După cinci luni petrecute în Baza Aeriană Kandahar, în data de 10 august, a plecat spre casă, spre soție, spre cele trei minuni din viața lui.

Să îmi revăd familia a fost ceva de vis. Soția mă aștepta cu Darius în brațe. Printre lacrimi am văzut zâmbetul lui, fapt ce mi-a dat de înțeles că m-a recunoscut. Iar băiatul meu cel mic, Felix, mi-a zis pentru prima dată tati, când am plecat în martie nu vorbea. Abia am reușit să mă abțin să nu plâng ca un copil.

A stat puțin timp alături de ei. Pe 21 august s-a întors în Afganistan, pentru a participa la misiunea Resolute Support în cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților.”

”Am lăsat o familie acasă și am venit în sânul celei de-a doua familii, acea a Batalionului 812 Infanterie. În acest batalion m-am format ca militar și sunt mândru că fac parte din el.”

În cadrul Companiei 1 Protecția Forței ”Aquila”, va executa, timp de șase luni, misiuni în zona de apărare apropiată a Bazei  Aeriene Kandahar.

Împreună cu ”șoimii” bistrițeni a mai fost în Afganistan, în 2014. Pe timpul executării misiunii de către Compania KAF – GDA și-a îndeplinit cu dăruire și profesionalism toate misiunile încredințate. La finalul misiunii a fost premiat în cadrul galei ”Omul Anului 2014” în Forțele Terestre Române, la secțiunea ”Credință și altruism” pentru curajul dovedit pe timpul unei patrule în aria de responsabilitate a companiei, când, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, i-a scos, din vehiculul avariat, pe doi dintre colegii săi afectați de deflagrație.

Consideră că atunci, ca și acum că își face datoria. Face ceea ce a fost instruit să facă. Chiar dacă nu o spune în cuvinte, în ochii lui se citește mândria de a fi militar, de a-și sluji țara sub culorile drapelului național, oriunde și oricând este nevoie.

Îi dorim micului Darius multă sănătate și colegului nostru MISIUNE UȘOARĂ!

            În anul Centenarului Marii Uniri, să fim uniți și să îl ajutăm pe Darius!

Donațiile pentru Darius se pot depune în conturile:

Lei – RO49 RZBR 0000 0600 2006 3228

Euro – RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284

            Codul BIC RZBRROBU – Mihalcia Vasile

Text: Căpitan Andreea Bîrzu

Foto: Arhiva personală a cap.cls. a III – a  Mihalcia Vasile

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5