( Video) Emoţii la revenirea acasă. Militarii Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor” felicitaţi de ministrul Leş: Sunteţi un batalion cunoscut şi respectat al Armatei României

În prima zi a mărţişorului, a avut loc ceremonia militară cu ocazia sosirii din teatrul de Operaţii din Afganistan a Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor”. Timp de aproximativ şapte luni, militarii istriţeni au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere şi consolidare a păcii, reconstrucţie post-conflict, în aria de responsabilitate din Teatrul de Operaţii din Afganistan.
La eveniment, alături de militarii batalionului, au participat reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, comandanţii batalioanelor subordonate şi militarii răniţi din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, cadre militare în rezervă şi retragere precum şi familiile militarilor.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, deputatul Adriana Doina Pană, senatorul Ioan Simionca, prefectul Ovidiu Frenţ şi subprefectul Ciprian Ceclan, vicepreşedintele CJ-Vasile Puica, viceprimarul Bistriţei – Cristian Niculae, primarul Becleanului-Nicolae Moldovan au fost invitaţi de onoare la ceremonial de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan".

După acordarea onorului ministrului Gabriel Leş şi intonarea Imnului Naţional, a urmat efectuarea apelului solemn, la care au răspuns prezent toţi cei 448 de militari ai Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor”. Arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, alături de un sobor de preoţi militari, dar şi de protopopul Alexandru Vidican au oficiat o slujbă de mulţumire. Ceremonialul a urmat cu decorarea Drapelului de Luptă al Batalionului 812 Infanterie Bistriţa, căruia preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor cu însemn de război, pentru militari, în semn de recunoaştere a faptelor deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor militare, pentru rezultatele importante obţinute în procesul instruirii şi al pregătirii profesionale.
Locotenent-colonel Dan-Valer Orza, comandantul Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor” i-a fost conferită Emblema de Onoare a Armatei României de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.
De asemenea, au fost conferite, pentru o serie de militari ai batalionului, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii şi Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a II-a, Emblema de Onoare a Informaţiilor pentru Apărare, Emblema de Onoare a Jurnalismului şi Relaţiilor Publice Militare, de către comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general-maior Dorin Ioniţă, şi de şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice, col. Constantin Spânu.
Cu ocazia ceremonialului de repatriere, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a conferit unor militari bistriţeni Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a, acestea fiind înmânate de către general-maior Dorin Blaiu, locţiitorul Statului Major al Forţelor Terestre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5