SONDAJ CURS: Cine ar câştiga alegerile cu doi ani înainte de europarlamentare? Top 6

Cel mai nou sondaj realizat în România arată opţiunile politice ale românilor la un an de la alegerile parlamentare din 2016. Deşi rezultatele unui eventual scrutin anticipat ar genera tot o majoritate PSD-ALDE, există şi evoluţii spectaculoase în topul partidelor.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) în luna noiembrie, în cazul în care s-ar organiza alegeri parlamentare, PSD ar obţine 43% din voturi, cu 2,5% mai puţin decât în 2016. Prima modificare importantă ar fi reprezentată de o creştere a procentelor ALDE, de la 6% la 9%. Cea mai importantă creştere ar înregistra-o însă PNL. Potrivit sondajului CURS, liberalii ar fi votaţi de 27% dintre cei cu opţiuni conturate, faţă de 20% la parlamentarele din 2016. O uşoară ascensiune ar înregistra şi PMP, de la 5% la 6%, devenind al doilea partid de opoziţie, pe fondul prăbuşirii USR. Fostul partid al lui Nicuşor Dan ar obţine, potrivit sondajului, doar 5%, faţă de aproape 9% în 2016. UDMR ar stagna la 6%, în vreme ce alte partide şi indepedenţii ar împărţi egal cele 4 procente rămase.

Sondaj CURS, noiembrie 2017: PSD – 43% PNL – 27% ALDE – 9% UDMR – 6% PMP – 6% USR – 5% Independent – 2% Alt partid – 2% 63% dintre respondenţi au exprimat o opţiune de vot, restul de 37% nu sunt hotărâţi sau nu răspuns. Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Universul de eşantionare: populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, la nivel naţional.

 

Comentarii

02/12/17 11:26
Cititor din Nasaud

Eu zic sa facem cate o " alegere anticipata " in fiecare an... , ca poate macar asa, or ajunge si "minoritarii " la "ciolan "... ! ! !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5