Sorin Oprescu s-a lansat în cursa pentru Cotroceni

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi-a anunţat, ieri, candidatura la preşedinţia ţării. Sorin Oprescu este singurul candidat care experienţa unei confruntări electorale de campanie cu actualul preşedinte Traian Băsescu. Cei doi au mai luptat unul împotriva celuilalt în 2000 când Băsescu a reuşit să câştige Primaria Capitalei la o diferenţă de voturi foarte mică.

Lansarea lui Oprescu ar avea loc la trei zile după anunţurile preşedintelui Băsescu şi europarlamentarului George Becali privind candidatura la Preşedinţie, şi la patru zile după congresul de lansare în cursa pentru Cotroceni a liderului PSD Mircea Geoană. Amânată de ceva vreme, datorită frământărilor politice care au confiscat această perioadă atenţia mass-mediei dar şi necesităţii asigurării logisticii şi echipei de campanie la nivel naţional, candidatura lui Oprescu este privită, oficial şi public, de rivalii săi politici ca insignifiantă pentru afectarea propriilor lor şanse electorale.

Succesul lui Oprescu ca independent a fost testat deja în cursa pentru Primăria Capitalei. În aprilie 2008 a preferat ieşirea din PSD, nemulţumit că nu a fost propus drept candidat al partidului pentru această funcţie, a concurat ca independent şi a reuşit să-l bată pe principalul său contracandidat, democrat-liberalul Vasile Blaga.

Cel care s-a ocupat de organizarea campaniei sale, fostul social-democrat Octava Cozmâncă pare a fi mizat pe atragerea unei pături semnificative de pesedişti de partea lui Sorin Oprescu, mai ales din teritoriu, care să ofere premisele organizării unui staff de campanie la nivelul fiecărui judeţ. Această speranţă nu s-a materializat însă până în prezent la nivelul dorit. Surse apropiate cercurilor primarului Capitalei susţin că de altfel Cozmâncă nu ar mai ocupa calitatea de coordonator al campaniei, şi ca un posibil semn de întărire a caracterului său de candidat independent.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5