Viorel Pupeză a dat startul campaniei pentru Sorin Oprescu

Fost prefect, fost şef de organizaţie PSD, debarcat politic în timpul regimului Geoană, Viorel Pupeză este reprezentantul lui Sorin Oprescu în judeţul nostru. Pupeză a dat startul pentru campania prezidenţială a fostului coleg de partid, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Comitetul Judeţean de sprijin a candidaturii lui Sorin Mircea Oprescu la preşedinţia Romaniei, a organizat, duminică, prima conferinţă de presă. Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene PSD, Viorel Pupeză, în acest moment, coordonatorul de campanie a lui Oprescu, a arătat că, la nivel de judeţ, există un grup de iniţiativă, format din peste 100 de susţinători, care au început campania electorală.

Viorel Pupeză a spus că grupul de iniţiativă sprijină candidatura lui Oprescu, pentru că niciunul dintre candidaţii partidelor nu aduce nimic nou. Potrivit lui Pupeză, România are nevoie de un preşedinte care întelege oamenii, cunoaşte sistemul politic şi administraţia publică, dar nu se lasă dominat de nimeni.

„Sorin Oprescu ste spiritul adevărat al Constituţiei. Cred că este momentul să facem pasul înainte, să ne propunem să realizăm ceea ce ne dorim. Îl sprijinim pe Sorin Oprescu pentru că este un foarte bun profesionist. Numai un candidat independent poate să aducă liniştea în ţară. Comitetul Judeţean de sprijin face un apel către toţi oamenii să meargă la vot şi să-l voteze pe Sorin Oprescu! (...) În perioada campaniei ne propunem să străbatem toate localităţile din judeţ, şi am făcut primii paşi. Am adunat 7.000 de semnături pentru Sorin Oprescu prin efort propriu. Ne dorim o campanie electorală care să nu se transforme într-o cheltuială deşănţată. Îl aşteptăm pe Sorin Oprescu la Bistriţa şi ne-a promis că o să vină. Zilele următoare vor ajunge şi materialele electorale în judeţ, şi de asemenea ne-am propus să organizăm cel puţin două caravane electorale. Până în acest moment, foarte mulţi dintre cei care fac parte din stafful unor partide, precum PSD şi PNL şi-au manifestat simpatia pentru Sorin Oprescu. Sigur e un punct de vedere şi vom vedea la vot, dacă se vor manifesta ca atare”, a declarat coordonatorul de campanie la nivel judeţean, Viorel Pupeză.

Viorel Pupeză este unul dintre apropiaţii lui Octav Cozmâncă cel care a pus pe picioare Comitetul de susţinere pentru Sorin Oprescu. Pupeză a precizat însă, că nu a făcut presiuni asupra niciuni membru PSD şi nici nu a abuzat de vechile prieteni pentru a atrage oameni în Comitetul Judeţean de sprijin al lui Sorin Oprescu. Grupul de inţiativă de la Bistriţa este format, în marea majoritate, din oameni care nu au făcut politică, dar cred în Sorin Oprescu.

„Ne dorim cu toţii ca Sorin Oprescu să intre în finală şi avem convingerea că va ajunge în turul doi. Toate sondajele, până în prezent îi asigură victoria, indiferent de contracandidat. În condiţiile în care va intra în turul doi cu Mircea Geoană suntem convinşi că va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte, iar Sorin Oprescu îşi joacă cu adevărat cartea pentru turul doi. Am găsit oameni care mi-au spus, domnul Pupeză suntem cu Sorin Oprescu, dar să nu ne audă primarii. Vorbesc aici, de primarii PSD şi de primarii PDL. În general, primarii PSD sunt cei care mă cunosc pe mine şi sunt mai deschişi, dar unii primari au făcut adevărate presiuni. Nu vrem să facem atacuri la persoană, noi nu suntem decât o echipă care îi prezintă mesajele, obiectivele electorale, campania şi-o va conduce singur. În perioada imediat următoare, vor primi şi un buget de campanie la nivel judeţean. Am încercat să atragem o parte din sponsori spre zona Sorin Oprescu, dar e mai greu să vină oameni să finanţeze campania electorală a lui Sorin Oprescu, fiindcă un candidat independent dacă va ajunge la Cotroceni nu va avea în spate o grupare politică, un grup de interese, agenda unui finanţator ş.a.m.d. Credem că în perioada viitoare vom conta şi pe astfel de persoane”, a declarat Viorel Pupeză.

Printre cei care au răspuns chemării lui Pupeză se numără distinsul profesor de istorie de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Tudorică Răchitan, şi renumitul doctor Mihai Hărăguş, şeful secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean, care a venit alături de alţi opt medici în Comitetul Judeţean de Sprijin al lui Sorin Oprescu. Doctorul Hărăguş a fost coleg de liceu cu Sorin Oprescu şi consideră că, sunt mult mai mulţi medici care îl susţin pe Oprescu, dar „mulţi dintre ei se feresc să iasă public şi să-şi expună opţiunea pentru Oprescu”, a spus medicul Mihai Hărăguş.

Un alt fost coleg de partid al lui Viorel Pupeză, de data aceasta, un conservator (n.r- Viorel Pupeză a fost pentru o perioadă scurtă de timp şi membru PC) este fostul lider interimar al conservatorilor Ioan Tudoran care acum face parte din Comitetul de susţinere al lui Oprescu.

Comitetul lui Pupeză cuprinde şi susţinători care au încă statutul de membri PSD. Unul este Gheorghe Şanta. Cu toate că i-a oferit lui Pupeză un sediu de campanie, Şanta neagă vehement că ar colabora cu susţinătorii lui Oprescu.

Consultantul politic al lui Sorin Oprescu este sociologul Alin Teodorescu, director al IMAS şi fost deputat PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5