Sorin Oprescu:

„Geoană şi Băsescu nu au bilet, ăştia sunt fraudulos în tramvai”

Sorin Oprescu, candidatul independent la funcţia de preşedinte al României, s-a arătat nemulţumit, marţi, la Bistriţa, de faptul că adversarii săi în cursa electorală, Mircea Geoană şi Traian Băsescu, prin reprezentanţii lor, au reuşit să impună ca, înaintea primului tur de scrutin, să nu existe dezbateri faţă în faţă între candidaţi. În opinia lui Sorin Oprescu, o astfel de atitudine nu face decât să-i promoveze pe cei doi ca singurele variante, deoarece nu există posibilitatea unor dezbateri reale, în care să contureze şi o altă variantă. Oprescu a acuzat de asemenea, şi atitudine agresivă cu care PDL şi PSD îşi desfăşoară campania electorală.

„Am întrebat: măi Geoană, băiatul lui tata, de ce nu vii să vorbim toţi aşa împreună, cu Crin Antonescu, cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Geoană a răspuns: Eu, eu...şi nu a terminat. Acum aflu venind spre dumneavoastră că, nu e de acord cu dezbaterile. Păi, nu e de acord cu dezbaterile că, strategia lui Hrebe şi a lui Vanghelie este să-l scoată îngerul de pe dric. Toţi suntem jos pe undeva, eu dacă aţi observat, nici nu mai contez acolo, eu sar undeva pe la gard, aşa, pe după uşă, să văd cam ce se întâmplă în curtea PSD, dar la dezbateri nu vin, ei vor să treacă pe şest. Era o carte pe vremea mea, a lui Dumitru Popescu şi se chema în felul următor: Biletul la control! Aştia nu au bilet, măi, ăştia sunt fraudulos în tramvai. Nu vrea să vină Geoană. După părerea mea, Băsescu nu vine deloc (...) Când voi ajunge în turul doi, eu îl aştept pe Băsescu. Îl aştept cam de vreo nouă ani de zile”, a spus Sorin Oprescu.

Oprescu a menţionat că nu îl sperie o confruntare cu şeful statului, şi a făcut o paralelă între profilul lui şi profilul lui Traian Băsescu.

„În primul rând, Traian Băsescu este mai bătrân decât mine, este mai bătrân cu trei zile, o dată. După aceea, eu nu am fost niciodată un om conflictual, deşi suntem în aceeaşi zodie. Mie, nici pre vremurile celelate nu putea să îmi spună cineva cum să operez, nu putea să vină un partid să-mi spună, dumneata operezi aşa, şi poate că e un avantaj. Dintre toţi liderii ăştia, la unii ştiu cum arată şi pe dinăuntru, se pare că acest lucru nu-i un avantaj”, a precizat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus că România are nevoie de un preşedinte și de un premier independent, spunând că el este un exemplu, deoarece este singurul care respectă Constituţia în articolul care spune că preşedintele României trebuie să fie independent. ,,Băsescu, pe ultima sută de metri, nu face altceva decât ca ambiţiile şi orgoliile sale să fie satisfăcute. Şi el, şi Geoană, şi ceilalţi au în spate agenda grupurilor care îşi au interesele lor", a declarat Oprescu.

„Poate ne hotărâm cu toţii să nu mai luăm atâta umilinţă. Ţine de dumneavoastră. (...) M-am înscris în cursa electorală ca să câştig. Nu pot să câştig singur, eu pot să câştig împreună cu România. Mulţi mi-au declarat că mă iubesc, şi eu îi iubesc pe ei, nu am niciun fel de idee, cât de mică, de a mă retrage din punctul meu de vedere. Eu ştiu şi simt foarte bine. Sigur, că sunt celelalte obstacole de care am vorbit şi am vorbit deschis, şi nu mă feresc să o spun.(...) Celelalte negocieri sunt negocieri între structurile politice, între partide, nu mai am niciun fel de cunoştinţe legate de aranjamente şi nearanjamente. Îmi pare rău, asta e adevărul..”, a concluzionat Sorin Oprescu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5