Sorin Roșu Mareș (director OJFIR BN): 141 de tineri fermieri bistrițeni din zona montană, selectați în prima etapă de finanțare în programarea financiară 2023 – 2027

Primele proiecte de investiții în agricultură pentru care s‐au solicitat fonduri nerambursabile prin AFIR în noua programare financiară deschisă în 2023 au fost selectate în
vedere finanțării prin PS PAC 2027. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro primele rapoarte de selecție lunare pentru cererile de finanțare depuse în prima etapa de sesiune a intervenției DR‐30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).
Astfel, în luna noiembrie 2023, tinerii fermieri din zona montană au depus 372 de cereri de finanțare însumând solicitări de 26.040.000 euro. După finalizarea evaluării lunare de către AFIR, au fost selectate pentru a primi finanțare 338 de tineri fermieri cu cereri de finanțare în valoare de 23.660.000 de euro. Pentru zona montană pragul de calitate aferent primei etape de sesiune a fost de 85 de puncte. "După prima etapă, din județul Bistrița-Năsăud au fost selectați 141 de tineri fermieri. În următoarele etape, credem vor fi selectate și alte proiecte. Îi felicităm și le urăm succes în implementare", ne-a declarat Sorin Roșu Mareș, director la Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bistrița-Năsăud.
De asemenea, în prima etapă de depunere derulată în noiembrie 2023, AFIR a primit online pentru componenta națională 6 cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR‐30 în valoare de 420.000 de euro, din care, în urma procesului de evaluare, au fost selectate pentru a primi finanțare 4 cereri în valoare de 280.000 de euro. Precizăm că pragul de calitate lunar a fost de 85 de puncte.
Reamintim că sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect și se acordă tinerilor fermieri a căror
solicitare de finanțare a fost declarată eligibilă și selectată pentru finanțare în baza condițiilor de eligibilitate și a criteriilor de selecție publicate în Ghidul solicitantului.
Fondurile pentru tinerii fermieri se acordă în baza unui Plan de afaceri, sub formă de sumă forfetară, în două tranșe – o tranșă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și a doua tranșă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5