Bistrița-Năsăud în top! 46 de tineri reveniți din afara țării au solicitat bani europeni pentru instalarea într-o exploatație agricolă!
AFIR a încheiat sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta dedicată Diaspora, sesiune care s-a desfășurat în perioada 4 ianuarie – 5 iulie 2021.
Astfel, AFIR a primit online 256 de cereri de finanțare în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro, prin intermediul submăsurii 6.1 – Diaspora din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Sprijinul acordat prin intermediul acestei linii de finanțare este 100% nerambursabil și, în prezent, este de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole pe care o va dezvolta tânărul fermier.
Finanțarea se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și 25% din valoarea sprijinului în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea contractului de finanțare.
Cele mai multe cereri de finanțare, mai precis 46, au fost depuse de solicitanții reveniți în țară pentru a se instala prima oară într-o exploatație agricolă în județul Bistrița-Năsăud. Valoarea acestor cereri de finanțare depuse online la AFIR este de 1,87 milioane de euro.
De asemenea, în județul Bihor, au fost depuse de către tinerii fermieri 42 de solicitări de finanțare în valoare de 1,72 milioane de euro. S-au întors și 19 tineri fermieri din județul Dolj, pentru a accesa fonduri europene în valoare de peste 760.000 de euro. Totodată, în județul Cluj tinerii fermieri au depus 18 solicitări de finanțare însumând 750.000 de euro.
Citiţi şi:
- Sorin Roșu Mareș (director OJFIR BN): 141 de tineri fermieri bistrițeni din zona montană, selectați în prima etapă de finanțare în programarea financiară 2023 – 2027
- Peste 1000 cereri de finanțare depuse în perioada noiembrie 2021-mai 2022 de fermierii și firmele din județ! Bistrița-Năsăud, în top 5 la cereri pentru instalarea tinerilor fermieri!
- Tinerii au depus peste 1.800 de proiecte pentru instalarea în mediul rural
- A fost deschisă prima sesiune din 2016 pentru proiectele prin PNDR
- Din nou despre "Instalarea tinerilor fermieri"
Comentarii
Asa au luat tzig.anii bani si porci de la franceji ... ca sa revina in Romania... si dupa ce au cheltuit banii si au mancat toti porcii, s-au intors inapoi in Frantza la cersit . Asta ca sa va aduc aminte de situatie...
Degeaba sunt stimulati tinerii sasi faca ferme agricole, daca nimeni nu le cumpara si nu le valorifica produsele si pentru cometrul cu produse agro-alimentare, sunt aduse in continuare marfuri din import, tratate si pudarite cu tot felul de chimicale, care efectiv ne otravesc pe toti.
Este frumoasa tzara asta, maiales daca n-ar fi populata de nimeni si daca ar deveni " Raiul " strainilor " ... si cred ca la urma urmei cam asta doresc si urmaresc toti astia care ne fortzeaza sa mancam ceea ce ne dau ei ... Uitati-va la TV cum tzaranii ( fermierii ) nostri-si arunca produsele ori le abandoneaza pe camp ca n-au cui le vinde si pe guvernantzii nostri-i doare fix ... invers !
UE ne-a trebuit ... no (M.are)UE avem ... !
Adaugă comentariu nou