Spiritul comunitar licitat în faţa autorităţilor germane

Trist. Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au reuşit încă o dată să-şi dea în petic, de data aceasta în faţa oficialilor germani de la Bundestag. Indiferent că se numeşte primar sau preşedinte de Consiliul Judeţean, totul se reduce la realitatea politică tipic românească, cu toate că trăim

într-o comunitate, Comunitatea Europeană. Poate nu ar fi rău, ca după vizita vicepreşedintelui Bundestagului, Susanne Kastner şi a delegaţiei oficiale, aleşii noştri să fi reţinut ceva din modul cum se face politică în Europa.

Ieri, în cea de a doua parte a zilei, vicepreşedintele Bundestagului, şi delegaţia oficială din cadrul Grupului Parlamentar de Prietenie Germano-Român au vizitat Biserica Evanghelică, fiind la curent cu dezastrul produs. Oaspeţii germani au fost primiţi de primarul Ovidiu Creţu, preotul paroh al Bisericii Evanghelice Johann Dieter Krauss şi membrii din Forumul Democrat German. S-au schimbat cadouri, dar s-au discutat şi eventuale posibilităţi prin care Germania ne poate sprijini în procesul de reabilitare al bisericii. Primarul Ovidiu Creţu şi-a exprimat speranţa ca pe viitor statul german să ne mai ajute cu alte donaţii. Pentru reabilitarea bisericii sunt nevoie de cinci milioane de euro. „Un milion de euro îl avem deja de la autorităţi, sponsori locali, 60.000 de euro de la statul german, iar diferenţa sperăm că o vom primi de la Uniunea Europeană. Biserica reprezintă o mândrie pentru noi, şi contăm în continuare pe statul german”, a precizat Creţu. Susanne Kastner a replicat:

„ Trebuie să găsim prilejul, să mai stăm de vorbă, să vedem ce poate face Germania pentru dumneavoastră. Acum ne confruntăm cu o perioadă de criză, iar la anul avem alegeri. Biserica din Bistriţa nu îmi este doar în minte, ci şi foarte aproape de inimă”, a încheiat vicepreşedintele Bundestagului.

Cu gândul şi biserica în inimă a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, care în cadrul întrunirii de la consiliu, a intervenit peste primarul Creţu, şi a ţinut să precizeze delegaţiei germane, că şi Consiliul Judeţean a contribuit cu 50.000 de euro la reabilitarea bisericii. Aşa a ajuns să fie licitat spiritul comunitar, cine a dat mai mult pentru reabilitarea bisericii.

Dacă vom avea sau nu banii necesari reabilitării, rămân să vedem. Cert este că în 2013 primarul Ovidiu Creţu a invitat-o pe Susanne Kastner la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5