Donaţie

Poliţiştii din Neubrandenburg: 2000 euro în contul Bisericii Evanghelice

Preotului paroh al comunităţii germane din Bistriţa i s-a înmânat marţi, 14 octombrie, suma de 2000 euro din partea poliţiştilor din Neubrandenburg - Germania, donată Bisericii Evanghelice, în sprijinul reconstrucţiei acesteia, urmare a incendiului din 11 iunie a.c. Suma donată a fost primită de preotul Krauss Johann Dieter, în cadrul întâlnirii ce a avut loc în cabinetul primarului Ovidiu Creţu, cel care a mijlocit gestul germanilor fiind comisarul şef Liviu Olariu, adjunct al şefului IPJ BN.

Reprezentantul IPJ a menţionat că suma donată a fost colectată de colegii germani, cu ocazia unui concert susţinut în 30 septembrie, de către orchestra poliţiştilor germani în scopul ajutorării reconstrucţiei bisericii evanghelice din Bistriţa. Inspectoratul de Poliţie BN are relaţii cu Poliţia din landul Mecklenburg - Vorpommern, a menţionat comisarul Liviu Olariu.

Preotul Krauss a mulţumit celor din Neubrandenburg şi, totodată, IPJ BN, care s-au implicat în acţiunea de susţinere a refacerii bisericii. „Acest gest, dincolo de suma donată, ne arată că nu suntem singuri”, a spus el.

Primarul Ov. Creţu a apreciat, de asemenea, gestul donaţiei din partea germanilor, cu care municipiul Bistriţa are relaţii de parteneriat, şi a declarat că în 2013, când se împlinesc 450 de ani de la sfinţirea acestei biserici, edificiul afectat grav de incendiu „va fi aşa cum a fost”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5