Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va pierde, lunar, un milion de lei, în lipsa promulgării bugetului!

Întârzierea promulgării Legii bugetului de stat pentru anul 2019 determină pierderi pentru SJU Bistriţa, a declarat ec. Gabriel Lazany, managerul instituţiei spitaliceşti. Potrivit acestuia, dacă la data de 1 aprilie 2019 nu va fi promulgat bugetul, pierderile lunare vor fi de aproximativ un milion lei.

„Dacă nu intrăm cu data de 1 aprilie – şi mai mult ca sigur că nu vom intra – având în vedere că mergem pe contractarea de anul trecut, cu fracţie lunară, şi nu intrăm cu noii indicatori pe care i-am îndeplinit anul trecut, Spitalul din Bistriţa pierde cam un milion de lei pe lună. Aceasta este diferenţa la care mă aştept la contractul de anul acesta în plus faţă de indicatorii de anul trecut”, a precizat managerul Spitalului Judeţean.

În fapt, anul acesta, Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un contract cu CAS BN mult mai bun, această majorare fiind datorată complexităţii actului medical. „Investiţiile care s-au făcut în spital până acum şi medicii noi care au venit au venit cu proceduri chirurgicale, medicale noi, mult mai complexe, de aceea indicele de complexitate a cazurilor la spitalul a crescut. Am insistat foarte mult pe durata medie de spitalizare şi aceasta s-a diminuat, fapt care aduce o creştere a bugetului care urmează să fie contractat de Spital cu Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud. Fiecare lună de amânare ne ve afecta pentru că nu vom mai încasa aceşti bani”, a menţionat ec. Gabriel Lazany.

Acesta a precizat că, din păcate, Curtea Constituţională a României a programat dezbaterea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis doar în 6 martie, pentru că „nu au considerat că este o urgenţă”. Foarte probabil, aprecia Gabriel Lazany, se va funcţiona pe acte adiţionale şi în trimestrul doi din 2019, astfel că pierderile se vor resimţi acut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5