Ştefan Pop, aplauze la Bratislava. Urmează Bistriţa, apoi Londra, cu Placido Domingo

Ştefan Pop, tenorul care, la numai 23 de ani, a fost laureat al prestigiosului concurs „Operalia” face din nou lumea să vibreze la glasul său. Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, Placido Domingo, a fost impresionat de harul şi talentul concitadinului nostru, iar şansa pe care i-a oferit-o lui Ştefan Pop s-a transformat, în timp, într-un renume ce creşte proporţional cu admiraţia publicului oriunde ar cânta. Şi tot în anul 2010, Ştefan Pop a câştigat marele premiu al Concursului Internaţional de Canto de la Seul. Talentul său a atras atenţia multor nume mari ale scenei lirice mondiale şi astfel, numele lui Ştefan Pop figurează tot mai des pe afişe care anunţă concerte de prim rang, de pildă la „Scala” din Milano sau „Covent Garden” – Londra, alături de Placido Domingo sau Angela Gheorghiu.
În iunie Ştefan a avut debut în „Cavalerul rozelor”, la Strasbourg, interpretând rolul tenorului italian. A urmat un concert la Zürich cu rolul Cassio din „Otello”. Sfârşitul lunii l-a găsit la Bratislava, în cadrul „Viva Musica! Festival”, alături de soprana Sonya Yoncheva, finalistă şi ea a concursului „Operalia”.
Sâmbătă, 14 iulie, De zilele Bistriţei, pe scena de pe pietonal va concerta tenorul Ştefan Pop, din nou acasă, alături de Cristian Sandu, Ovidiu Purcel şi Cristian Magoşan.
Urmează pe 27 iulie un spectacol la „Covent Garden”, în Londra, un concert alături Placido Domingo şi unii dintre finaliştii concursului „Operalia”, iar concertul va fi televizat. Apoi un festival în Franţa, cu „Traviata” de Verdi, iar din 3 septembrie, la Lausanne încep repetiţiile pentru „L`elisir d`amore” de Gaetano Donizetti, opera cu care se va redeschide teatrul şi în urma căruia va fi lansat şi un DVD. După care bistriţeanul se întoarce la „Scala” din Milano pentru opera „Rigoletto” de Verdi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5