Stelian Dolha: Cu așa hal de logică mă gândesc că se poate umbla și la...

E clar acum că Guvernul nu va da înapoi în privința scumpirii accizei la benzină, așa cum a făcut de atâtea ori cu anunțatele măsuri fiscale cu care testau reacția  oamenilor. Declarația ultimă a premierului PSD  spune tot. E ceva de genul: uite,  am scos acciza la carburant, n-a scăzut prețul benzinei, punem acciza la loc că ne trebuie bani la buget și vorbim cu benzinarii să nu crească prețurile”, o poveste de copii de grădiniță.

Cu așa hal de logică mă gândesc că se poate umbla și la TVA, să-l ducă înapoi la 25%, că tot nu-l mai simțim la alimente și nici prin alte prețuri, apoi la loc comanda probabil cu cele 102 taxe tăiate în februarie. Cam asta și multe altele ar trebui să urmeze în această logică al unui buget a cărui foame nu mai poate fi potolită.

Problema e de matematică elementară: când s-a golit coșul bugetului, burdușit de promisiuni, luăm din cel mai la îndemână coș: și ce e mai simplu și cu încasare mai rapidă decât acciza la carburant? Acum ne mai toarnă  Mihai Tudose și gogoși că nu se scumpește nimic, când avertismentele vin nu de la analiști înfierbântați, ci direct de la BNR, adică se va scumpi totul și  ieșim din ținta de deficit, etc.

Și apropo, va mai amintiți că tot la creșterea accizei a ajuns și Ponta prin 2014? A îmbrăcat-o mai frumos e drept, era mai talentat cu marketingul, pretindea că urmează să facă Dan Șova autostrăzi cu banii ăștia.

Și ați văzut pe undeva autostrăzile lui Șova făcute din banii de acciză? Pe hărțile aruncate prin presă și atât. Rezultatul imediat a fost că s-au mutat unii transportatori mari cu alimentarea de combustibil peste graniță. Și tocmai amenință că o vor face iarăși. Și vorba cuiva: dar ce autostrăzi ne trebuie, lasă că fac bulgarii și ungurii autostrăzi, cu acciza la benzina pe care le-o plătim lor. Iar noi circulăm cu Săgeata Albastră cu 30km/oră. Poate extindem rețeaua de la Ilva Mică și prin alte părți. Așa, ca model de bune practici.

Stelian Dolha,

primvicepreședinte PNL Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5