Andreea Paul: Organizaţiile PDL vor picheta Prefecturile din fiecare judeţ pentru a protesta împotriva bugetului cinic şi lipsit de scrupule propus de USL

PDL va iniţia acţiuni de pichetare a prefecturilor din întreaga ţară pentru a protesta împotriva bugetului „cinic şi lipsit de scrupule” pentru 2014 realizat de Guvernul Ponta, a informat prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul la finalul şedinţei BPN al PDL de luni.

Andreea Paul a făcut o analiză detaliată a destinaţiei banilor obţinuţi de Guvernul Ponta prin noi taxe şi impozite impuse tuturor românilor începând cu 1 ianuarie.
„Cele peste patru miliarde de lei obţinute prin acciza nouă de 7 eurocenţi la litrul de combustibil, noul mod de calcul al accizei de combustibil şi taxa de stâlp se duc astfel: 1,2 miliarde de lei la ministerul puşculiţă de partid al lui Liviu Dragnea, 2,1 miliarde de lei se duc la capitolul bunuri şi servicii”.

Andreea Paul spune că este clară intenţia de a se distribui bani discreţionar de către Liviu Dragnea – „primarii vor primi bani şi vor aduce bani celor indicaţi de ministrul Dragnea”.
Andreea Paul a amintit că cel care acum este premier, Victor Ponta, spunea, la dezbaterile bugetului pe 2012, că „trebuie reduse cu 50% cheltuielile cu bunuri şi servicii, trebuie oprit jaful bugetar”.

„Victor Ponta nu numai că nu a redus cheltuielile cu bunurile şi servicii ba chiar le-a crescut semnificativ. Deci, 2,1 miliarde de lei din banii plătiţi de români pe taxele şi impozitele noi se duc pentru atribuiri directe, fără licitaţie, pe contracte cu bani publici”, a spus Andreea Paul.

Ea a mai atras atenţia că banii din acciza nouă din preţul carburanţilor nu se regăseşte la bugetul ministerului care construieşte autostrăzi, condus de Dan Șova.
„Dl. Șova a primit doar un miliard de lei pentru investiţii. Aşa că întrebăm deschis unde sunt banii luaţi de la români pentru autostrăzi?”, a spus Andreea Paul.
Prim-vicepreşedintele PDL a atras atenţia că Guvernul Ponta îşi asumă, prin bugetul pentru anul 2014, evaziunea fiscală.

„Acest buget stă sub semnul complicităţii dintre Guvernul Ponta şi marii evazionişti din România. Veniturile bugetare prevăzute a fi colectate la buget, raportate la PIB, sunt mai mici în 2014 – 32,9% faţă de 33,6% în 2013”, a spus Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PDL a amintit că USL a venit la putere promiţând servicii mai bune de sănătate şi un sistem de educaţie mai bine finanţat.

„În schimb, pentru 2014 USL a tăiat bugetul sănătăţii cu aproape două miliarde de lei şi a alocat cel mai mic procent raportat la PIB pentru educaţie din ultimii cinci ani”.
Andreea Paul a declarat că potrivit calculelor sale, aplicarea de la 1 ianuarie 2014 a măsurii de diminuare a CAS-ului cu cinci puncte procentuale ar fi condus la un impact real în economie şi în nivelul de trai: creşterea salariului mediu pe economie cu 160 de lei, 10 lei în plus la pensie, un plus de 75.000 de locuri de muncă, impact neutru pe inflaţie şi un plus de creştere economică de 2,7 procente.

Andreea Paul,
Prim-vicepreşedinte al PDL,
Deputat de Țara Oaşului, Satu Mare

Comentarii

05/12/13 09:26
Carcotasul

"Precum in Cer... asa si pa Pamant" ! Si dvs cand ati fost la "butoane"... tot asa ati facut ! Cred ca numai o "dictatura de tip militar"... ar mai rezolva problema acuta de la noi... ceea ce nu place nimanui...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5