Ioan Oltean spune că există suficienţi bani la buget pentru ca acciza pe combustibil să poată fi retrasă

*Dacă Guvernul nu o va face, PDL îşi rezervă dreptul de a organiza diverse acţiuni de stradă în staţiile PECO

Liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să renunţe la acciza pe combustibil care va intra în vigoare de la 1 aprilie, în condiţiile în care ar exista suficiente resurse la buget.

Oltean susţine că noile scumpiri vor face ca românii să piardă o sumă medie de 50 de lei pe lună, iar aceste creşteri de preţuri ar fi trebuit evitate în condiţiile în care România are o creştere economică de 3,5%, după cum susţine premierul Victor Ponta.

,,PDL cere în mod ferm premierului Ponta să renunţe la mărirea accizei pe combustibil, să renunţe la o nouă povară, la un nou bir pe cetăţeanul obişnuit. Într-o societate în care economia duduie şi realizează o creştere economică de 3,5%, cea mai mare din UE, după cum se pronunţă premierul, este inadmisibil ca Guvernul să vină şi să majoreze taxele şi impozitele, să majoreze birurile pe cetăţean. Ori nu există creşte economică şi atunci vii şi aduci bani la buget prin taxe şi impozite noi, ori creşterea economică există, şi atunci birurile şi poverile trebuie eliminate de pe spatele cetăţeanului. PDL crede că există resurse financiare care să permită guvernului să-şi realizeze programul fără ca acciza pe combustibil să fie introdusă de la 1 aprilie”, a afirmat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Oltean a mai spus că PDL va organiza acţiuni de protest în staţiile PECO, în condiţiile în care Guvernul Ponta nu va retrage acciza pe combustibil.

,,Dacă Guvernul nu o va face, PDL îşi rezervă dreptul de a organiza diverse acţiuni de stradă în staţiile PECO, pentru a sensibiliza populaţia şi a o determina să aibă reacţii, într-un fel democratic, în ultimă instanţă, faţă de acest nou bir pe care Ponta îl introduce pe spinarea cetăţeanului. Vom cere aprobările necesare şi în staţiile PECO vom merge cu pancarte să informăm cetăţeanul. Vom stabili zilele acestea exact cum vom proceda”, a concluzionat liderul PDL BN Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5