Parlamentarii PDL de Bistriţa-Năsăud au depus circa 400 de amendamente la buget

Ioan Oltean: Am plagiat ca nebunii, că tot e la modă plagiatul

Liderul Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că a depus la Comisia economică, în tandem cu senatorul Cristian Florian, circa 400 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2013. Ce-i drept, a recunoscut deputatul Oltean, vreo 220 au fost copiate de la predecesorii din USL – „Răducu Moldovan şi Ioan Ţintean”, spre binele comunităţilor locale, iar 124 poartă amprenta proprie.
„Am plagiat 100%, recunoscut. Vom susţine amendamentele, cu aceeaşi ardoare cu care le-au susţinut şi ei, arătând că oportunitatea nu a dispărut, necesitatea nici atât, şi că astăzi au ei posibilitatea să le aprobe. (…) În general, marşăm pe obiective necesare în comunele conduse de primari ai USL. Să dovedim câtă demagogie este în lumea asta şi cât de demagogi sunt unii care astăzi se dau mari democraţi. (…) Am plagiat cu toţii ca nebunii, că aşa e la modă plagiatul. Am plagiat până la ultima propunere de îmbunătăţire a proiecţiei de buget”, a declarat Oltean, menţionând că cuantumul total al acestor amendamente e departe de banii pe care i-a adus el în judeţ.
Preşedintele PDL BN a dat ca exemplu de „copy-paste” necesitatea suplimentării bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, astfel ca Maieru – comună dragă lui – să primească 6,6 milioane lei pentru modernizarea drumurilor comunale sau ca satul Neţeni (Mărişelu) să beneficieze de o finanţare de 600.000 lei pentru alimentare cu apă. Un amendament copiat face referire la alocarea de fonduri pentru modernizarea tronsonului Herina – Tonciu.
***

Altfel, Oltean a menţionat că bugetul prezentat de Guvernul Ponta nu rezolvă problemele, nici promisiunile făcute „pe toate gardurile” şi strigate „pe toate drumurile”. Asta pentru că nu se alocă 6% din PIB pentru educaţie, 6% din PIB pentru sănătate, creşterea economică scade de la 1,6% la 1,2%, iar fondurile alocate pentru investiţii sunt mai mici cu 26%. Mai mult, democrat-liberalul a criticat „birurile” puse pe agricultură, domeniu care a asigurat creştere şi plus valoare în perioada 2011-2012, dar şi inconsecvenţa Guvernului în privinţa taxelor şi impozitelor locale, prin trei acte normative, care, finalmente, obligă autorităţile locale să le majoreze cu 16%.
„PDL crede că actualul Guvern a păcălit populaţia, prin promisiuni demagogice, că nu a avut răbdarea să treacă câteva luni pentru ca populaţia să nu suporte chiar din ziua a doua a guvernării neajunsurile unei guvernări demagogice.
PDL subliniază necesitatea, obligativitatea ca Guvernul să-şi ţină promisiunile: să vină în faţa poporului să majoreze salariile, să majoreze pensiile pentru că a promis acest lucru, nu cu 4%, pentru că nu aşa e legea. PDL cere Guvernului să vină şi să stabilească salariul minim la 850 lei, cât a promis, să scadă TVA la 9% la produsele alimentare de bază. Pe toate gardurile a fost scris 9%. Să stabilească cota diferenţiată de impozitare – 8%, 12%, 16%, să diminueze contribuţiile sociale”, a punctat Oltean, pe această temă.

Comentarii

26/01/13 16:20
Pop Ioan

"Liderul Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Ţintean", asa scrie la inceputul acestui articol... Doamna Ciornei eu zic sa mai studiati...

27/01/13 08:08
menut

Multumesc pentru ca ati sesizat greseala. Vineri, graba a stricat treaba...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5