Adevăratul broscoi din gâtul lui Ioan Oltean: când eşti dottore în administraţie, eşti tare! Doctoratul lui Oltean – plagiat
Mai multe surse academice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti au semnalat publicatiei Ghimpele faptul ca doctoratul semnat de Ioan Oltean in anul 2010 este un plagiat, atat teza stiintifica a lucrarii cat si pasaje intregi din aceasta regasindu-se in numeroase alte carti de specialitate. Mai mult, aceleasi surse ne-au sugerat faptul ca lucrarea domnului Oltean ar fi fost realizata, in fapt, de un profesor din cadrul SNSPA – afirmatie care nu poate fi insa confirmata in lipsa unei marturii directe a celor doua parti implicate.
Dovedirea plagiatului domnului Oltean ridica dificultati speciale, intrucat accesul la varianta in limba romana a fost practic blocat: la Biblioteca Nationala teza nu poate fi consultata, iar SNSPA a interzis orice acces la varianta princeps a lucrarii savantului bistritean, sustinand ca lucrarea a disparut. Din fericire, Ioan Oltean si-a permis o mica vanitate – aceea de a-si traduce lucrarea de doctorat in limba engleza. Cu alte cuvinte, plagiatul poate fi totusi probat retraducand in romana versiunea engleza si comparand ulterior lucrarea cu sursele initiale necitate.
In mod semnificativ, Ioan Oltean a evitat orice declaratie ironica sau indignata pe tema plagiatului lui Victor Ponta, jenat probabil de broscoiul academic inghitit in anul 2010. Totusi, in anul 2011, dupa ce devenise dottore, Oltean se mandrea in fara elevilor de liceu: ”Nu am copiat la bacalaureat. Nu am copiat niciodata. Puteau sa fie sapte camere de luat vederi, pentru ca atat timp cat nu am copiat nu am avut niciun fel de emotii. Am fost un elev constiincios“.
Despre lucrarea lui Ioan Oltean bistriteanul.ro scria in anul 2010:
Deputatul Ioan Oltean este acum doctor în ştiinţe administrative. Acesta şi-a susţinut lucrarea de doctorat la care spune că a lucrat ani la rând. Preşedintele Partidului Democrat-Liberal BN, Ioan Oltean, şi-a susţinut în urmă cu câteva zile lucrarea de doctorat. Acesta a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că ”am lucrat ani buni la această lucrare şi în sfârşit am reuşit să o susţin”. Deputatul a ales ca temă “Probleme actuale ale sistemului administraţiei publice”, iar lucrarea a fost susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Colegul său de partid, deputatul Ioan Nelu Botiş, a apreciat că “am asistat la o lucrare de doctorat foarte bine susţinută şi prezentată, cea a lui Ioan Oltean, care a lansat un nou concept, cel de cyber-administraţie”.
Spre dezamagirea academica a specialistului Nelu Botis, conceptul de cyber-administratie este unul cu mult anterior in literatura occidentala, fiind prefigurat chiar in lucrarea unui alt doctorand din cadrul SNSPA cu cinci ani inainte: ”Caracteristici cibernetice ale sistemului administratiei publice” (2005). Asa cum arata acesta, contribuţiile esentiale pentru fundamentarea abordării sistemico–cibernetice a acţiunii administrative ii apartin lui Lucian Mehl care publică o serie de douăsprezece studii pe tema „Cibernetică şi administraţie” inca din anii 50. Mehl prezintă într-o manieră unitară, o teorie cibernetică a acţiunii administrative prin care cibernetica este utilizată în ştiinţa administraţiei ca „teoria comportamentului şi a structurii, conducerii şi regularizării sistemelor complexe finalizate”.
In tabelul de mai jos aveti doar cateva exemple ale plagiatului lui Ioan Oltean.
click link http://www.scribd.com/doc/99597303/Tabel
Citiţi şi:
- Oltean, despre gradul de colonel şi acuzele de plagiat
- Daniel Suciu: Ioan Oltean se pricepe şi la şantiere, şi la Constituţie. Mai bine s-ar axa pe cyber-administraţie
- MInistrul Bogdan Ivan a verificat stadiul lucrărilor la Centrul European pentru Competențe în domeniul Securității Cibernetice
- Ioan Oltean: Am plagiat ca nebunii, că tot e la modă plagiatul
- Andrei Marga: Compromiterea doctoratelor
Comentarii
Tin sa felicit redactia Rasunetul pentru ca esti singura publicatie locala care a publicat un material despre mizeriile acestui gunoi abject!
Intr-adevar politica nu inseamna sa inghiti broaste. Cu atat mai putin prin plagiat, care este furt intelectual. Din pacate plagiatul a devenit o "epidemie' in randul politicienilor. Asta nu inseamna ca daca si altii au plagiat tu esti mai putin vinovat. Plagiatul lui Olteanu nu-l scuteste pe Ponta de raspundere pentru aceeasi fapta. Referitor la plagiat, Ponta a tinut sa mentioneze ca va merge la Comisia de Etica atunci cand va fi chemat si va astepta rezultatul. "M-a afectat pe mine personal, nu ca om politic", a spus premierul despre acuzatiile de plagiat. Faptul ca Ponta sustine ca plagiatul comis de el reprezinta o problema personala si nu-l afecteaza ca om politic demonstreaza un grad de obraznicie de neimaginat. De altfel Ponta s-a manifestat in repetate randuri ca un tip needucat, nu stie cum se vorbeasca civilizat, ignora diferenta de varsta, de rang, nu cunoaste apelativul "domnule", a spus mereu cu insolenta "Basescu" si nu "presedintele Basescu". Ca sa nu mai vorbim de toptanul de rautati, inventii, badaranii, mitocanii, golanii.
Si, ca si cum plagiatul nu ar fi de ajuns, timp de 12 ani, în CV-ul premierului Victor Ponta a figurat un master în drept penal internaţional pe care l-ar fi făcut între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia.
La solicitarea ziarului Adevarul, domnul Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia,a dat urmatorul raspuns:“Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră”.
Acest master a dispărut suspect din CV-ul premierului, imediat după izbucnirea scandalului plagiatului.
Daca in cazul lui Mang, plagiatul l-a costat demisia, iar in cazul doamnei Corina Dumitrescu, minciuna strecurata in CV privind cursurile la universitatea STENFORD, au avut aceeasi consecinta- demisia, intrebarea este daca in cazul premierului cele doua fapte cumulate ce ar trebui sa insemne. Victoras, ce mai astepti?
Adaugă comentariu nou