Stelian Dolha: În mintea lui Victor Ponta, asumarea răspunderii se traduce prin fugă de responsabilitate

*declaraţie politică

Pentru actualul premier al României orice asumare de răspundere este doar un joc mediatic menit să arunce o perdea de fum peste o realitate pe care o vrea ascunsă. În acest joc de-a guvernarea în care Victor Ponta uzează de ordonanţe pentru a-şi rezolva fie probleme personale, fie pentru a-şi crea avantaje în alegeri este lesne de înţeles că procedura asumării răspunderii în Parlament a fost şi ea golită de orice conţinut.

La fel ca un şcolar mincinos prins la nesfârşit cu temele nefăcute Ponta e gata să se jure, să facă temenele, să-şi pună onoarea la bătaie, doar o să mai creadă cineva câte ceva din ce spune.

De câteva săptămâni încoace premierul, confruntat cu grave probleme de credibilitate, rostogoleşte în spaţiul public mirajul unui Cod Fiscal salvator care va revărsa de la sine asupra României valuri de prosperitate. În paralel, corul de lăudători ai PSD face zgomot de fond pentru a acoperi cele câteva voci ale lucidităţii care spun că totul e mare minciună, că proiectul e nesustenabil, că e un salt în gol fără plasă de protecţie.

Acum vrea să-l impună cu orice preţ şi n-are nevoie de intrarea normală în circuitul parlamentar, de comisii de specialitate şi de dezbateri amănunţite, care să arate cât de gol de conţinut, cât de irealizabil este Codul lui Ponta. Aşa că a scos din joben din nou procedura asumării răspunderii pe care a uzat-o şi acum 2 ani ca să scape cu faţa curată de termenul dat de CEDO pentru rezolvarea problemelor României cu retrocedările.

Atunci, în mai 2013 Guvernul lui Ponta şi-a asumat cu mare tam-tam în spaţiul public răspunderea pe legea proprietăţii, 165/2013, privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire.

Dar realitatea dramatică este aceea că legea pe care şi-a asumat răspunderea atunci este inaplicabilă şi inutilă. Prin conţinut şi apoi prin ajustări, plus suita de derogări de la aplicare, urmate de lovitura de graţie a Curţii Constituţională care a desfiinţat-o în cea mai mare parte, legea cu pricina e un mare fiasco.

Un fiasco pentru care acelaşi guvern Ponta şi-a pus credibilitatea la bătaie, şi-a asumat răspunderea. În orice ţară cu democraţie cât de cât consolidată un asemenea eşec atrage după sine demisia întregului guvern. Una care nu are nicio legătură cu onoarea. E o demisie care are legătură cu dimensiunea incompetenţei.

Dar Ponta nu doar că nu-şi dă demisia. El pretinde dreptul la o nouă asumare. O nouă asumare a incompetenţei. De data aceasta pe Codul Fiscal. De data aceasta punând în balanţă chiar viitorul ţării.

Deputat PNL,
Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5